Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 07:13

Ο κίνδυνος να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών οδηγεί σε μείωση των διδάκτρων της Φάρις

Ο κίνδυνος να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών οδηγεί σε μείωση των διδάκτρων της Φάρις

ΩΔΕΙΟ, ΧΟΡΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Τη μείωση των διδάκτρων της Φάρις όσον αφορά το Δημοτικό Ωδείο, το Εικαστικό Εργαστήριο και τη Σχολή Χορού, προανήγγειλε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, Θανάσης Ηλιόπουλος. Στο μέσο της εκπαιδευτικής χρονιάς με πρωτοβουλία γονέων συγκεντρώθηκαν υπογραφές με αίτημα τη μείωση των διδάκτρων, το οποίο όμως η δημοτική αρχή είχε απαντήσει ότι ήταν αδύνατο να ικανοποιηθεί…

Ωστόσο, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των τριών τομέων της Φάρις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μείωσης του αριθμού των σπουδαστών, διότι οι οικογένειές τους δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ανταποκριθούν στο σχετικό κόστος. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν στη Φάρις αλλά δεν τους το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Φάρις προανήγγειλε ότι τις προσεχές ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις όσον αφορά την αναπροσαρμογή των διδάκτρων και πως γι’ αυτό το θέμα έχουν ζητηθεί οι εισηγήσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο.
Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν ο δήμαρχος, και η ίδια η δημοτική αρχή θα ήθελε να παρέχεται δωρεάν η καλλιτεχνική παιδεία μέσω των τομέων της Φάρις ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο διότι δεν υπάρχει τρόπος κάλυψης του κόστους λειτουργίας των τομέων, πέρα από το ποσοστό που κάθε χρόνο καλύπτεται με επιχορήγηση από το Δήμο.
Στ.Μ.