Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 18:49

Απάντηση Σταμάτη Μπεχράκη στο δήμαρχο Καλαμάτας για το δημοψήφισμα της Κυριακής

«ΟΧΙ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Μόνο δάκρυα και συμφορές μπορεί να φέρει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υπονοώντας ότι αυτό θα συμβεί εάν κερδίσει το «όχι» στο δημοψήφισμα. Ο Σταμάτης Μπεχράκης απάντησε σήμερα στο δήμαρχο ότι όσοι στρεβλώνουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος υπέρ του «ναι» συμβάλουν ώστε να γίνει η χώρα αποικία χρέους…

Ο Σταμάτης Μπεχράκης, υπεύθυνος αυτοδιοίκησης στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην Οικονομική Επιτροπή, δήλωσε σήμερα σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα: «Ο δήμαρχος Καλαμάτας με τη χθεσινή του συνέντευξη, παρουσία όλης της Εκτελεστικής Επιτροπής, από το δημαρχιακό γραφείο, αντί να κρατήσει τη θεσμική του θέση ως όφειλε στις δύσκολες αυτές ώρες για την πατρίδα μας, προτίμησε να στείλει μήνυμα προς την παράταξή του.
Πραγματική φιλοευρωπαϊκή πολιτική, που ενισχύει και ισχυροποιεί το κοινό νόμισμα, είναι εκείνη η πολιτική που λύνει τα προβλήματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επιδιώκει την όξυνσή τους, όπως γίνεται με το τελεσίγραφο που παρέδωσαν στη χώρα μας οι λεγόμενοι θεσμοί.
Αδίστακτα οι θεσμοί, δρώντας αντιλαϊκά και θέλοντας να προσβάλουν τον υπερήφανο λαό μας, έκλεισαν τη χρηματοδότηση στις τράπεζες, οδηγώντας τους πολίτες της χώρας μας στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ.
Ο θυμός τους όμως πρέπει να μεταβληθεί σε πολιτική στήριξη του «όχι» στο δημοψήφισμα.  Γιατί το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει λιτότητα, υποταγή, διάλυση της εθνικής οικονομίας και μετατροπή της σε οικονομία αποικίας χρέους, με ό,τι αυτό σημαίνει για εμάς και τα παιδιά μας.
Μια τέτοια πολιτική των σημερινών συσχετισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυναμώνει το ευρώ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη θετική συλλογική συνείδηση του λαού μας ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης.
Απαντάμε λοιπόν στον κ. δήμαρχο ότι όσοι στρεβλώνουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος, το οποίο είναι μέρος της διαπραγμάτευσης της χώρας, εκείνο που θέλουν είναι να συσκοτίσουν και να παραπλανήσουν το λαό μας για να ψηφίσει «ναι» την Κυριακή, στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας μας σε αποικία χρέους». 
Στ.Μ.