Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 23:26

Δυναμική και μεγάλη συγκέντρωση για το "όχι" στην Καλαμάτα

ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 
Παλμό και πολύ κόσμο είχε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Μάλιστα ο κόσμος ήταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, που αγωνίζονται για το «όχι», έστω και αν κάθε κόμμα δίνει διαφορετικό περιεχόμενο σε αυτό…

Στην πλατεία στήθηκε γιγαντοοθόνη που παρουσίασε αποσπάσματα από δηλώσεις και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων υπέρ του «όχι», ενώ μετά τις ομιλίες προβλήθηκε μέσω του διαδικτύου η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα, την οποία πάντως δεν κάθισαν να παρακολουθήσουν αρκετοί από τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που υπογράμμισε ότι οι ακραίοι της elite της Ευρώπης θέλουν να καταδικάσουν σε αργό θάνατο την κοινωνία και την οικονομία της χώρας, καθώς επίσης ότι θέλουν να τιμωρήσουν τους Έλληνες για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παρουσίασε τα μέτρα που θέλει να επιβάλει αυτή η elite στη χώρα, τα οποία τόνισε ότι εξοντώνουν το λαό που πληρώνει πέντε χρόνια τώρα ενώ αφήνουν ανέγγιχτες τις εταιρείες με τα μεγάλα κέρδη. Στο σημείο αυτό κατήγγειλε τον Αντώνη Σαμαρά και τον «Ποτάμη», όπως χαρακτήρισε τον Σταύρο Θεοδωράκη, τονίζοντας ότι τους έπιασε ο πόνος για τους αγρότες, κινδυνολογούντες ότι η χώρα θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χάσουν τις επιδοτήσεις τους, ενώ στην πραγματικότητα οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του Ποταμιού έχουν το θράσος να ζητούν να επιβληθούν στους αγρότες τα μέτρα που θα τους οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο Θανάσης Πετράκος είπε ακόμη ότι οι δανειστές και τα παπαγαλάκια τους στην Ελλάδα, με τα μεγάλα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, ενώ σημείωσε ακόμη ότι νόμιζαν πως έχουν μπροστά τους τον Γιωργάκη Παπανδρέου που θα έλεγε σε όλα «ναι» αλλά είχαν τον Αλέξη Τσίπρα που δεν υποκύπτει.  
Αναφέρθηκε επίσης ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο των τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι αποκαλύφθηκε πως τις έκλεισαν οι δανειστές και ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σχετική εισήγηση. Είπε δε ότι υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες που κάνουν κόλπα και δεν βάζουν χαρτονομίσματα στα ΑΤΜ για να προκαλέσουν την αγανάκτηση του κόσμου, τόνισε όμως ότι οι τράπεζες θα περάσουν στον έλεγχο του Δημοσίου, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι την Ελλάδα δεν μπορεί να τη βγάλει από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση κανένας, ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα και κατήγγειλε όσους μετατρέπουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε παραμονή ή όχι στο ευρώ.
Πριν από τις ομιλίες η δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας, Μαρία Βεργινάδη, ανέγνωσε το κείμενο της Επιτροπής Μεσσηνίας για το «όχι». Ακολούθως μίλησε η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, που κάλεσε σε υπερψήφιση του «όχι» για να έχει η Ελλάδα τη Δευτέρα δυνατή φωνή στις διεκδικήσεις της. Ο Παναγιώτης Καλοφωλιάς, από το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών, ζήτησε ένα δυνατό «όχι» ενάντια στην προσπάθεια των δανειστών να επιβάλουν ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο και να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες. Ο Θεόδωρος Τζανετάκης, συντονιστής της Ν.Ε. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μεσσηνίας, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να ψηφίσει «όχι» για να ορίσει ο ίδιος το μέλλον των παιδιών του. Τέλος, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, των Οικολόγων Πράσινων και της περιφερειακής παράταξης Πελοπόννησος Οικολογική, κάλεσε το λαό να ψηφίσει «όχι» με νηφαλιότητα και ομοψυχία, «όχι» σε μη βιώσιμα μέτρα.
Στ.Μ.

Στη πρώτη γραμμή ανάμεσα στον κόσμο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Έλενα Ψαρρέα

Στο βήμα ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος

Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ετοιμάζουν το πανό τους για το "όχι"

Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας με τη ντουκούκα καλεί το λαό να μη φοβάται

Φίλοι του ΕΠΑΜ πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση 

Εθνικοποίηση των τραπεζών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ Οιχαλίας-Μελιγαλά

Όχι στα μνημόνια και στην Ευρώπη του Σόιμπλε

Πυκνός ο κόσμος στη συγκέντρωση για το "όχι"

Παλιοί και νεότεροι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση στο "όχι"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην υποταγή, για τη ρήξη με Ε.Ε.-ΔΝΤ

Παναγιώτης Καλοφωλιάς

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Θεόδωρος Τζανετάκης