Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 15:31

Το Φεστιβάλ Χορού τη γλιτώνει, το Φεστιβάλ χορωδιών θα δούμε…

ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ… 
Εννέα ημέρες έμειναν για την πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο, αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα, θα γίνει κανονικά. Λόγω της αργίας των τραπεζών υπάρχουν κάποια προβλήματα, όχι όμως ικανά να ματαιώσουν τη διοργάνωση. Έχει ξεκινήσει μάλιστα και η προπώληση εισιτηρίων, από την οποία υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα…

«Προετοιμαζόμαστε κανονικά», δήλωσε στην “Kalamata Journal” ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης παρά μόνο στην περίπτωση που οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές καταλήξουν σε πλήρη αποτυχία.
Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι από το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν έρθει ακόμη τα 120.000 ευρώ που ανακοινώθηκε ότι θα είναι η προκαταβολή της επιχορήγησης. Τα χρήματα αυτά αναμένονται αλλά δεν είναι βέβαιο πότε θα έρθουν, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τις τράπεζες. Σχολίασε σχετικά ότι «καλό θα ήταν να έχουν έρθει τα χρήματα, ώστε να έχουμε άνεση για τις πληρωμές μας, γιατί τώρα όλα πέφτουν στις πλάτες του Δήμου και της Φάρις. Μέχρι τώρα πάντως αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες».
Επίσης ο Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό.
Η διοργάνωση για την οποία γίνονται σκέψεις όσον αφορά την οριστικοποίηση της πραγματοποίησής της είναι το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών, που ετοιμάζεται από το Δήμο και τη γερμανική εταιρεία Interkultur και έχει προσδιοριστεί να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου. Ο Θανάσης Ηλιόπουλος μας είπε σχετικά ότι ο Δήμος και η Φάρις προετοιμάζονται και γι’ αυτή τη διοργάνωση και ειδικότερα αυτή την περίοδο ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός. Αφού ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός θα ληφθούν υπ' όψιν και οι εξελίξεις όσον αφορά τη χώρα, την παραμονή της ή όχι στην ευρωζώνη και την οικονομική της κατάσταση και τότε θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για το αν θα γίνει το Φεστιβάλ Χορωδιών. Πάντως η επιδίωξη είναι να γίνει, διότι είναι δεκάδες οι χορωδίες, από χώρες όλου του πλανήτη, που έχουν δηλώσει συμμετοχή και αναμένεται ότι η διεθνής προβολή της πόλης θα είναι εξαιρετική.
Στ.Μ.