Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 15:55

Για τα προβλήματα με τις κλειστές τράπεζες ενημέρωσε τους επικεφαλής ο Π. Νίκας

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας προκάλεσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις κλειστές τράπεζες, τα οποία τόνισε ότι θα επιδεινωθούν εφόσον η χώρα βγει από το ευρώ, αν και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει συμφωνία…

Στην ενημέρωση προσήλθαν οι επικεφαλής των ελασσόνων μειοψηφιών Δημήτρης Οικονομάκος, Θόδωρος Μπρεδήμας, Μιχάλης Αντωνόπουλος και Γιώργος Δημητρούλιας. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, μας ενημέρωσε ότι δεν μπόρεσε να παραστεί διότι είχε εφημερία στο Νοσοκομείο που εργάζεται ως καρδιολόγος.
«Είχαμε μια συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων η οποία θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα εάν έχουμε εξελίξεις και προφανέστατα σύντομα θα συγκληθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο δήμαρχος μετά τη σύσκεψη και πρόσθεσε: «Αύριο θα είμαι στην Αθήνα όπου θα συζητήσομε προνοιακά ζητήματα. Υπάρχουν σε πολύ μεγάλη ένταση ζητήματα προνοιακής φύσεως, ιδιαίτερα στους αστικούς Δήμους. Η άποψή μας είναι ότι αν το κράτος δεν παρέμβει δραστικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα προνοιακής φύσεως. Ως παράδειγμα, στη Μεσσηνία σας γνωρίζω ότι υπάρχει μόνο μία προνοιακή δομή, αυτή του Δήμου Καλαμάτας, η οποία καλύπτει ολόκληρο το Νομό. Είναι μια δημοτική υπηρεσία η οποία λειτουργεί, σύμφωνα με το νόμο, ως νομαρχιακή, δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς γιατί πληρώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, από τους δημότες του Δήμου Καλαμάτας».
Ο Παναγιώτης Νίκας διαβεβαίωσε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας είναι σε καλή κατάσταση, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν σήμερα» και ειδικότερα επεσήμανε: «Τα οχήματα μας κινούνται κανονικά, έχουμε επάρκεια καυσίμων και πετρελαίου και βενζίνας και χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες. Αν δεν μεταβληθούν επί τα χείρω τα πράγματα, όπως τα ξέρουμε σήμερα.  Η διαχείριση των απορριμμάτων μας πληρώνεται κανονικά και παρακαλώ τους εργολάβους οι οποίοι έχουν υποβάλει λογαριασμούς για δημοτικά έργα να έρθουν να πάρουν τις επιταγές τους. Ή αν έχουν λογαριασμό στην εθνική τράπεζα με τον ηλεκτορνικό τρόπο μπορούν να πληρωθούν. Για τα δημοτικά έργα πάντοτε, γιατί τα μεγάλα έργα, τα έργα του ΕΣΠΑ, πληρώνονται από τα προγράμματα και έχει ανασταλεί η πληρωμή. Η μισθοδοσία του προσωπικού στο Δήμο είναι διασφαλισμένη για το σύνολο του προσωπικού. Στις 13 του μηνός το προσωπικό μας θα πληρωθεί κανονικά εκτός και αν η κατάσταση μεταβληθεί. Αν ισχύει ό,τι ισχύει σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πληρωμή του προσωπικού μας και τώρα και στον ορατό χρόνο. Όσον αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού κόστους να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Καλαμάτας 2015 -Λευκή Νύχτα, αγροτική έκθεση, οι εκδηλώσεις στα χωριά και τα πανηγύρια που χρηματοδοτούνται με κάποια λίγα χρήματα από το Δήμο θα υποστηριχθούν και θα πραγματοποιηθούν».
Πάντως ο κ. Νίκας σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Φεστιβάλ Χορού και ειδικότερα σημείωσε ότι με τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες δεν είναι δυνατό να αποσταλούν προκαταβολές στις ομάδες που πρόκειται να έρθουν από το εξωτερικό. Πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί.
Τέλος ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε: «Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία. Και το έχω πει πολλές φορές ότι δεν βλέπω μέλλον σε αυτό τον τόπο έξω από την ευρωζώνη και έξω από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί είναι το σπίτι μας, εκεί είναι κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε, παρά το γεγονός ότι έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα αρκετοί απ’ αυτούς. Αλλά τα συμφέροντα είναι πάντα συμφέροντα και το ξέρετε».
Στ.Μ.