Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 14:39

Τη Δευτέρα η απόφαση για την επέκταση του αστικού λεωφορείου ως το Νοσοκομείο

ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ 
Τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας ως το νοσοκομείο, ώστε να εξυπηρετείται η νοσηλευτική μονάδα και από το Αστικό ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την αντιπεριφερειάρχη, Ελένη Αλειφέρη, με τους εκπροσώπους του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ώστε, αν είναι δυνατόν, να ληφθεί μια κοινά αποδεκτή απόφαση…

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η εισήγηση της Ελένης Αλειφέρη θα είναι θετική ώστε πράγματι να επεκταθεί η αστική περιοχή. Ωστόσο το ζήτημα είναι να επιτευχθεί μια συνεννόηση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ώστε η εταιρία να συνεχίσει να εξυπηρετεί όπως σήμερα τον κόσμο με όλα τα δρομολόγιά του, τα οποία είτε περνούν από το Νοσοκομείο είτε έχουν εντάξει στην πορεία τους το Νοσοκομείο. Πρόκειται κυρίως για τα δρομολόγια από τις πρώην επαρχίες Μεσσήνης και Πυλίας που εξυπηρετούν και το Νοσοκομείο και δεν πηγαίνουν απ’ ευθείας στην Καλαμάτα.
Επιπλέον, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας φαίνεται ότι δεν έχει πείσει ότι μπορεί με επάρκεια να καλύψει τη γραμμή του Νοσοκομείου και σε περίπτωση που σταματήσει να την καλύπτει το Υπεραστικό, τότε η εξυπηρέτηση του κόσμου θα γίνει πιο δυσχερής αντί να βελτιωθεί.
Από την άλλη,  το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επιμένει ότι πρέπει και το Αστικό ΚΤΕΛ να εξυπηρετεί το νοσηλευτικό ίδρυμα,  διότι αυτό είναι προς όφελος των εργαζομένων, των εξυπηρετούμενων και των συνοδών των νοσηλευόμενων.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων υπογραμμίζει: «Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το Σωματείο μας, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Δευτέρα 20/07/2015 θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα της επέκτασης της αστικής γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ έως το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Με προηγούμενες ανακοινώσεις στον Τύπο και παρεμβάσεις  τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το Σωματείο έχει αναδείξει την αναγκαιότητα να δοθεί μια μόνιμη λύση για τη μετακίνηση ασθενών, συνοδών και εργαζομένων από την πόλη της Καλαμάτας προς το Νοσοκομείο της πόλης. Οι καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στην λήψη απόφασης επί του θέματος τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω παρεμβάσεων παραγόντων που θίγονται από την επέκταση της αστικής γραμμής αναγκάζουν  τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να ξοδεύουν καθημερινά σημαντικά ποσά προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αλλά και τους εργαζόμενους που καθημερινά μετακινούνται προς το νοσοκομείο ν' αδυνατούν να φτάσουν στο χώρο εργασίας τους.
Ιδιαίτερα σήμερα που η υπογραφή του 3ου Μνημονίου θα επιφέρει σημαντικές απώλειες στο εισόδημα της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, αυξήσεις σε μια σειρά αγαθών, νέους φόρους και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, προβάλλεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να εξασφαλιστεί το αυτονόητο: όλοι οι πολίτες ν' αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση από και προς το Νοσοκομείο.
Καλούμε τους Περιφερειακούς   Συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι στους πολίτες του Νομού.
Καλούμε φορείς και Σωματεία της Καλαμάτας να αποστείλουν ψηφίσματα στήριξης του αιτήματος μας».
Στ.Μ.