Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 19:08

Δημοτικό Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας σχεδιάζει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο εθελοντής γιατρός Ιωάννης Χρόνης Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο εθελοντής γιατρός Ιωάννης Χρόνης

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ 
Η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει και η απορία μεγαλώνει βλέποντας την προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας να ανταγωνιστεί το Κοινωνικό Ιατρείο. Σήμερα ανακοινώθηκε από το Δήμο ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας στην παλιά καρδιολογική κλινική…

«Με εθελοντές ιατρούς που θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για την εκτίμηση της κατάστασης υγείας των πτωχών ασθενών, ενισχύεται το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας», ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το πρωί στο Δημοτικό Ιατρείο, στην Παραλία.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον οφθαλμίατρο Ιωάννη Χρόνη και τον ακτινολόγο Αντώνιο Νικολόπουλο, που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, τονίζοντας πως σκοπός της προσπάθειας αυτής δεν είναι ο ανταγωνισμός προς ιδιώτες γιατρούς, αλλά η βοήθεια προς ασθενείς πτωχούς, ανασφάλιστους, μετανάστες και περιθωριοποιημένους, που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Οι συνάνθρωποί μας αυτοί θα εξετάζονται για εκτίμηση της κατάστασής τους και καθοδήγηση.
Η προσφορά των εθελοντών ιατρών, στους οποίους θα προστεθεί ο παιδίατρος Σταύρος Ξηρογιάννης, θα ενισχύσει το Δημοτικό Ιατρείο, στο οποίο υπηρετεί (με αμοιβή) ο παθολόγος Σταύρος Σφήκας, ενώ έχει διατεθεί και νοσηλευτικό προσωπικό. Τη φροντίδα προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμπληρώνει το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο είναι στελεχωμένο με δύο φαρμακοποιούς (αμειβόμενους) και είναι πλήρες σε φάρμακα.
Στόχος του Δήμου Καλαμάτας είναι, στο προσεχές μέλλον, η λειτουργία ενός Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας, που θα είναι ανοικτό επί πολλές ώρες την ημέρα και θα εδρεύει στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου».
Στ.Μ.