Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 16:16

Εμψυχωτικά σεμινάρια από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Ανδρέας Ζαγάκος, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Νίκος Μαλαπέτσας Ανδρέας Ζαγάκος, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Νίκος Μαλαπέτσας

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ 
Το θερμόμετρο στα ύψη, η ανασφάλεια στα ύψη, το στρες στα ύψη και γενικά σχεδόν όλα τα κακά είναι στα πάνω τους. Και κατά συνέπεια το ηθικό μας στα κάτω του… Να όμως που το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας μας δίνει μια ευκαιρία να το ανεβάσουμε. Διοργανώνει διαλέξεις με τον διεθνώς γνωστό σύμβουλο επιχειρήσεων και ακαδημαϊκό, Γιάννη Καλογεράκη. Η αρχή γίνεται το Σάββατο…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος (πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας) και Ανδρέας Ζαγάκος (πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας), καθώς και ο διευθυντής του Elite City Resort, Νίκος Μαλαπέτσας, παρουσίασαν το πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, την Κυριακή, την άλλη Τετάρτη και την άλλη Πέμπτη.
Και τα τέσσερα σεμινάρια θα γίνουν στο «Elite City Resort», στις οκτώ το βράδυ. Το Σάββατο το θέμα του σεμιναρίου είναι «Χτίζοντας την μπράντα μας. Άνδρες και γυναίκες, αλληλοκατανόηση και συνεργασία». Την Κυριακή το θέμα είναι: «Πώς να μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά με την καρδιά σας». Την άλλη Τετάρτη: «Stressless». Την άλλη Πέμπτη «Πού είναι ο Θεός όταν τον χρειάζομαι;».
Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος,  ο δρ. Γιάννης Καλογεράκης είναι μια εμβληματική προσωπικότητα με διεθνή απήχηση και με τις διαλέξεις του θα μας δώσει το έναυσμα ώστε να επανεξετάσουμε τη θεώρησή μας προς την καθημερινότητά μας, τόσο στο οικογενειακό όσο και στο επαγγελματικό μας περιβάλλον. Υπενθύμισε ότι ο Γιάννης Καλογεράκης ήταν εισηγητής στο 2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, όπου κατάκτησε το κοινό των 600 καταρτιζόμενων, ενώ τις διαλέξεις και τα σεμινάριά του παρακολουθούν κάθε χρόνο περί τα 150.000 άτομα!
Ο Ανδρέας Ζαγάκος σημείωσε ότι τα σεμινάρια θα διαρκούν περίπου 1:30 ώρα, ενώ σχολίασε ότι το 2ο Σχολείο Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στην Καλαμάτα, κατάφερε να ενθουσιάσει τον εμψυχωτή Γιάννη Καλογεράκη και έτσι προσφέρθηκε να έρθει και πάλι. Ο Ανδρέας Ζαγάκος επεσήμανε ακόμη ότι τα σεμινάρια είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, ωστόσο συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σελίδα «Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας» στο Facebook. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το Elite City Resort για τη γενναιόδωρη στήριξη των δράσεων του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της τουριστικής μονάδας, Νίκος Μαλαπέτσας τόνισε ότι το Elite City Resort έχει «υιοθετήσει» τις δράσεις του Σχολείου Τουρισμού και του διδύμου, όπως το χαρακτήρισε,  Ανδριανόπουλου-Ζαγάκου ή Ζαγάκου-Ανδριανόπουλου, διότι αυτές είναι εθελοντικές και έρχονται να αναπληρώσουν ή να συμπληρώσουν κενά και αδυναμίες του κράτους όσον αφορά την εκπαίδευση στον τουριστικό τομέα.
Στ.Μ.