Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 17:50

Διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη και την οικονομία στην Καλαμάτα

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ 
Μπορεί το ΤΕΙ Πελοποννήσου να έχει μπει σε μια δύσκολη περίοδο, κυρίως λόγω της μη καταβολής των κρατικών επιχορηγήσεων για τη λειτουργία του, ωστόσο δεν παραιτείται ή, για την ακρίβεια, κάποιες δυνάμεις του δεν παραιτούνται. Αυτό φαίνεται και από το διεθνές συνέδριο που οργανώνει για τον Οκτώβρη, στην Καλαμάτα, με πανεπιστήμια από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για την ανάπτυξη και την οικονομία…

Ειδικότερα, το ΤΕΙ Πελοποννήσου διοργανώνει το 1o Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας (1st International Conference in Development and Economics - I.CO.D.ECON. www.icodecon.com), με συνδιοργανωτές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) - Βουλγαρία, καθώς και με το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) - Ρουμανία.
Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του:
•        Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
•        Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
•        Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από τις 2 έως και 4 Οκτωβρίου 2015 και απευθύνεται στην Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Κοινότητα, καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες, αλλά και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Σημαντικές ημερομηνίες:
•        Υποβολή περιλήψεων (abstracts): 10 Αυγούστου
•        Εγγραφή: 30 Αυγούστου
•        Συνέδριο: 02-04 Οκτωβρίου
•        Υποβολή πλήρης εργασίας (full paper): 15 Νοεμβρίου
Εκτός από το βιβλίο των περιλήψεων με ISBN και την on-line δημοσίευση των εργασιών στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, υπάρχει η δυνατότητα για δημοσίευση επιλεγμένων εργασιών σε συνεργαζόμενα επιστημονικά περιοδικά. Επίσης υπάρχει συμφωνία με τους εκδότες του International Journal of Business and Economic Sciences Applied Research και Cambrige Scholars Publishing Ltd για την έκδοση ειδικού τεύχους (Special Issue) με τις εργασίες του συνεδρίου.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης , Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος.
Το Συνέδριο θα γίνει  στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου ELLITE. Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι τα αγγλικά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος.