Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 14:11

Ο βουλευτής Κωνσταντινέας καταγγέλλει τον Βγενή για απόπειρα "εξοστρακισμού" του λιμενάρχη

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Χάρης Βγενής, σε ναυταθλητική εκδήλωση, την περασμένη Άνοιξη Ο Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Χάρης Βγενής, σε ναυταθλητική εκδήλωση, την περασμένη Άνοιξη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
«Με ανεπίτρεπτο και πολιτικά ανάρμοστο τρόπο, απεργάστηκε σχέδιο εξοστρακισμού ανωτάτου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος της πόλης μας», καταγγέλλει με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρη Βγενή. Σημειώνεται ότι ο μοναδικός ανώτατος αξιωματικός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας είναι ο λιμενάρχης, πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο Χάρης Βγενής παρενέβη στον ίδιο, προκειμένου να του «υφαρπάξει» πληροφορίες για το αν η κυβέρνηση έχει θετικές εντυπώσεις για τον ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού, τον οποίο ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεν κατονομάζει. Ο βουλευτής ενημέρωσε σχετικά και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μέχρι σήμερα στηρίζει τον Χάρη Βγενή, όπως στην υπόθεση με αυθαίρετη κατάληψη χώρου στον αγιαλό και τη διαμόρφωση της ακτής και υπογραμμίζει το έργο του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Η καταγγελία του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως εξής: «Αποτελεί άξιο απορίας και προβληματισμού για το Δήμο Καλαμάτας, η παρουσία σε καίρια θέση ενός δημοτικού συμβούλου και συγκεκριμένα του κ. Βγενή Χαράλαμπου (ΧΑΡΗ), ο οποίος, με ανεπίτρεπτο και πολιτικά ανάρμοστο τρόπο, απεργάστηκε σχέδιο εξοστρακισμού ανωτάτου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος της πόλης μας.
Ο προαναφερθείς, με τρόπο που δεν αρμόζει σε εκλεγμένο από τον κόσμο της Καλαμάτας πρόσωπο, παρενέβη ανάρμοστα σε εμένα προσωπικά καθώς και στις εργασίες του πολιτικού μου γραφείου, σε θέματα εκτός της αρμοδιότητάς του, προσπαθώντας να υφαρπάξει τυχόν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο "αρεσκείας" του εν λόγω αξιωματικού από την Κυβέρνηση.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι πλέον μοναδικό κριτήριο επιλογής των Αξιωματικών σε σημαντικές θέσεις, είναι η αμερόληπτη και ορθή άσκηση των καθηκόντων τους, δίχως κομματικές και χρωματικές προτιμήσεις.
Είναι ντροπή να γίνεται παρέμβαση στη λειτουργία του Λιμενικού  Σώματος από έναν δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος αντιλαμβάνεται εαυτόν ως "Σερίφη" της Παραλίας της Καλαμάτας. Ενημέρωσα το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, για τη δράση του εν λόγω κυρίου, σεβόμενος το θεσμό της δημοτικής αρχής και το πρόσωπο του Δημάρχου, καθώς επίσης και τα ανώτερα κλιμάκια της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.
Καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βγενής να επικεντρωθεί στη σωστή τέλεση των καθηκόντων του, όπως την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης και την εφαρμογή του προγράμματος ISPS για την ανάπτυξη του Λιμανιού, και όχι να ασχολείται με θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του, που θυμίζουν κομματικές μεθόδους  παλαιάς κοπής».