Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 18:33

Ευσεβείς πόθοι Μητσοτάκη η πρωτιά της Ν.Δ. στις εκλογές, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 
Ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει από τους ψηφοφόρους η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που χθες από την Καλαμάτα δήλωσε πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα έρθει πρώτη στις εκλογές, αλλά και στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που μιλώντας στον πρώην υπουργό ουσιαστικά είπε ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε τη χώρα πίσω και την καταχρέωσε…

Η απάντηση του γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Ευσεβείς πόθους για δήθεν πρωτιά (!) στις επικείμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατά την προεκλογική του επίσκεψη στην Καλαμάτα την Κυριακή. Δυστυχώς, για  τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το παλιό πολιτικό κατεστημένο, ο λαός μας διαθέτει μνήμη. Γνωρίζει πολύ καλά και με οδυνηρό τρόπο ποιοι οδήγησαν τον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια στην ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην πλήρη απαξίωση. Και για μία ακόμη φορά η ετυμηγορία του θα είναι αμείλικτη. Γιατί ο λαός μας δεν συγχωρεί όσους ασέλγησαν με απίστευτη κυνικότητα σε βάρος του. Ούτε οι ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, θα πιάσουν τόπο. Δεν πρόκειται να ευοδωθεί η - κατά παράβαση των ιερατικών του καθηκόντων - προσπάθειά του, η επτάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε πλυντήριο του παλιού πολιτικού κατεστημένου.
Στις 20 Σεπτεμβρίου ζητάμε ισχυρή εντολή. Δεν είναι μόνο η ευκαιρία για μας να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα και το λαό με τις ιδέες, τις αξίες, την πολιτική μας. Αλλά είναι και η ευκαιρία για τη χώρα, που για σαράντα χρόνια έζησε ένα σχεδόν αυτοματοποιημένο δικομματισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αν θα επιστρέψουμε στα παλιά, ή θα κάνουμε ένα άλμα προς τα μπρος. Άρα οι πολίτες θα αποφασίσουν στις εκλογές αυτές, όχι μόνο για το χτες, για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία με τους δανειστές. Αλλά και για το αύριο. Ποιον εμπιστεύονται να τολμήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ποιον εμπιστεύονται να αλλάξει το κράτος, να συγκρουστεί με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή. Και ποιον επίσης εμπιστεύονται να τους εκπροσωπήσει στη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, που δεσμευτικά προβλέπει η συμφωνία μας με τους δανειστές».