Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 16:37

Υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή, λένε οι υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Οι Στάθης Γιακουμής, Βασίλης Σπυρόπουλος, Χριστίνα Σαρδέλη, Παναγιώτης Κάτσαρης, Δονάτος Νίκου, Γαρυφαλλιά Καπετανάκη και Γιώργος Μπούτσης, είναι οι επτά υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία. Η παρουσίασή τους έγινε το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, από τη Χριστίνα Λαδά…

Όπως τόνισε τόσο η Χριστίνα Λαδά όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει τη ψήφο των εργαζόμενων για να υπερασπιστεί μέχρι το τέλος το όχι του λαού, κατά το πρόσφατο δημοψήφισμα, στα παλιά και νέα μνημόνια, στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον καπιταλιστικό μονόδρομο.
Η Χριστίνα Λαδά σημείωσε ότι ο σκοπός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος, το οποίο υπογράμμισε ότι έχει ήδη πετύχει μεγάλες νίκες όπως το διώξιμο των «Σαμαροβενιζέλων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το όχι του δημοψηφίσματος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν, πρόσθεσε, προσδοκεί να ενισχυθεί η εκλογική της δύναμη ώστε μετά τις εκλογές να συνεχιστεί ο αγώνας για το τσάκισμα των αντιλαϊκών πολιτικών.
Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο, η κ. Λαδά ανέφερε ότι η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών έγινε με συλλογική και δημοκρατική διαδικασία. Σημείωσε ότι ο Στάθης Γιακουμής είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, με δράση στο κίνημα της νεολαίας, στις αγροτικές κινητοποιήσεις και όλους τους αγώνες. Ο Βασίλης Σπυρόπουλος είναι αγρότης στα Φιλιατρά και, όπως σημείωσε η κ. Λαδά, με αγωνιστική δράση στα μπλόκα των αγροτών. Η Χριστίνα Σαρδέλη είναι ξυλουργός στην Κυπαρισσία. Ο Παναγιώτης Κάτσαρης είναι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με δράση στον συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στα μνημονιακά μέτρα όπως η αξιολόγηση, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες κ.λπ. Ο Δονάτος Νίκου είναι φιλόλογος, ιδιωτικός υπάλληλος, με συμμετοχή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Η Γαρυφαλλιά Καπενάκη είναι εκπαιδευτικός, ιδιωτική υπάλληλος, επίσης με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας, ενώ ο Γιώργος Μπούτσης είναι οικοδόμος από το Βασιλίτσι, με συμμετοχή στη δράση για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών, με κοινή θέση ότι τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές δεν είναι μονόδρομος, αντίθετα ο λαός μπορεί με την αγωνιστική του δράση να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και τα μέτρα.
Η βασική θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κατάργηση των μνημονίων, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, διαγραφή του χρέους, ρήξη και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στ.Μ.