Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 17:06

Δεν είναι άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 
Την «απόλυτη αισιοδοξία» του ότι «η αυτοδυναμία δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο, παρότι ο κόσμος μας είναι ακόμη μουδιασμένος», εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος, που έγινε το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Καλαμάτας…

Η παρουσίαση έγινε από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Μωρακέα, που τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο -το οποίο συγκροτούν, εκτός από τον Γιώργο Κατρούγαλο, η Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Ιωάννα Μαραβελή, ο Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος και ο Ηλίας Μπουντουβάς- περιλαμβάνει υποψήφιους με ήθος, εντιμότητα, γνώση, αγωνιστικότητα και διάθεση για δουλειά. Το χαρακτήρισε ως «ψηφοδέλτιο νίκης», προσθέτοντας ότι η νίκη πρέπει να επιτευχθεί «για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό» και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για το λαό αλλά και, επιπλέον, επειδή το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει πολιτικά τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη.

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι μεγάλη του τιμή που επελέγη να δώσει την εκλογική μάχη στη Μεσσηνία, τον τόπο από τον οποίο τόνισε ότι κατάγονται οι γονείς του, η μάνα του από το Αμπελόφυτο και ο πατέρας του από τη Φαρακλάδα και τους Χριστιάνους. 
Όπως τόνισε, το κυρίαρχο διακύβευμα των εκλογών  είναι εάν η διακυβέρνηση της χώρας θα ανατεθεί και πάλι σε νεοφιλεύθερες πολιτικές ή εάν θα δοθεί η δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις δικές του φιλολαϊκές πολιτικές. Όπως πρόσθεσε, παρά το σκληρό μνημόνιο που ψηφίστηκε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει παράλληλα φιλολαϊκές πολιτικές, που θα αντισταθμίζουν τα υφεσιακά μέτρα, κάτι που τόνισε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία, γιατί για εκείνη το μνημόνιο είναι επιλογή, υπενθυμίζοντας δηλώσεις στελεχών της ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε. Αντίθετα ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, επιμένοντας ωστόσο ότι το μνημόνιο δίνει τη δυνατότητα σε μια κυβέρνηση όπως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει πιο δίκαια τα βάρη.

 

Η Παναγιώτα Κοζομπόλη σημείωσε από την πλευρά της ότι την ολιγόμηνη περίοδο στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην κυβέρνηση κατάφερε, με σκληρές μάχες, να ψηφίσει σειρά φιλολαϊκών μέτρων και τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον του κόσμου να δώσει στο κόμμα της τη δυνατότητα να συνεχίσει τη φιλολαϊκή διακυβέρνηση της χώρας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι ήδη έτοιμα νομοσχέδια για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για το λαθρεμπόριο καπνού κ.ά Πρόσθεσε επίσης ότι, παρά το μνημόνιο, αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μπει στο τραπέζι το θέμα του δημοσίου χρέους και μάλιστα το ζήτημα της απομείωσής του.

 

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας χαρακτήρισε πάρα πολύ δυνατό το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία και κάλεσε τους ψηφοφόρους στις 20 Σεπτέμβρη «να ξεμπερδεύουμε με το παλιό» και με το σύστημα της διαφθοράς που δεν επέτρεπε στον κόσμο να αναπτυχθεί. Πρόσθεσε ότι αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές είναι εάν θα συνεχίσει να υπάρχει η ελπίδα στη χώρα,  ενώ αναφερόμενος στο μνημόνιο σημείωσε ότι με την αποδοχή του αποτράπηκε η εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε, για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

 

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε από την πλευρά του ότι το κρίσιμο σημείο στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είναι να μην ακυρωθεί το εγχείρημα της κοινωνικής χειραφέτησης, το οποίο ξεκίνησε στις εκλογές του Γενάρη και κορυφώθηκε με το δημοψήφισμα του Ιούλη. Πρόσθεσε ότι έρχονται μεγάλες μάχες, όπως για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, την ενέργεια, το χρέος της χώρας. Τόνισε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις μάχες αυτές με οφέλη για τον ελληνικό λαό, ενώ ταυτόχρονα έχει να ανοίξει μέτωπα σε σημαντικούς τομείς, όπως την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και τη δημιουργία νέου αναπτυξιακού μοντέλου, με απώτερο σκοπό την αναδιανομή των πόρων στην ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά, υπογράμμισε, δεν μπορούν να εφαρμοστούν από άλλη κυβέρνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Ιωάννα Μαραβελή σημείωσε ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είναι οι πιο κρίσιμες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας και αυτό διότι επιχειρείται η παλινόρθωση των δυνάμεων που κατέστρεψαν τη χώρα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, για τις οποίες επιπλέον ανέφερε ότι τολμούν να χρεώνουν σε μια κυβέρνηση διάρκειας επτά μηνών τις παθογένειες για τις οποίες οι ίδιες είναι υπεύθυνες. Απεύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στη νεολαία να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τη νίκη.

 

Ο Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσει στον κόσμο για το τι θα γινόταν αν δεν υπογραφόταν το μνημόνιο, μιλώντας χαρακτηριστικά για ανατίναξη του κράτους. Πρόσθεσε ότι πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι γίνονται ξανά εκλογές γιατί μια μικρή ομάδα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επέλεξε να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο, ο οποίος σχολίασε ότι οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα στο χάος. Όταν ο κόσμος τα καταλάβει αυτά, σημείωσε ο κ. Κουτσοδημητρόπουλος, τότε θα συνειδητοποιήσει πως προοπτική στη χώρα μπορεί να δώσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Ηλίας Μπουντουβάς κάλεσε τους αγρότες να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, να αγωνιστούν μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτραπούν τα σκληρά μέτρα του μνημονίου. Αναφέρθηκε ακόμη στους αγώνες που έχει δώσει για τον αγροτικό κόσμο μέσα από μπλόκα και άλλες κινητοποιήσεις, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι όποιο κόμμα δεν έχει υποψήφιο αγρότη είναι βαθιά νυχτωμένο.
Στ.Μ.