Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 20:48

Το ΕΠΑΜ φιλοδοξεί να είναι η έκπληξη των εκλογών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ 
«Εντός των σημερινών πλαισίων δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική λύση υπέρ του λαού, ούτε να προχωρήσουμε σε ριζική αλλαγή πορείας», τονίζει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, που το μεσημέρι παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του στη Μεσσηνία. Το ΕΠΑΜ προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης…

…τη διαγραφή του χρέους, την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δίκη και τιμωρία όσων σφετερίστηκαν την εξουσία τους και επέβαλαν μνημόνια εξαθλιώνοντας τους Έλληνες, την δημιουργία ενός νέου Συντάγματος μέσα από μια συντακτική συνέλευση.

 

Τις θέσεις του ΕΠΑΜ παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Κλαμπατσέας, που είναι τελευταίος στη λίστα ενώ πρώτος είναι ο Γιάννης Μαγγανάς, δεύτερος ο Κώστας Μαλλιώτης, τρίτη η Ευγενία Τσοπανάκη και τέταρτος ο Γιάννης Σταυρόπουλος. 
Ο Μανώλης Κλαμπατσέας στην τοποθέτησή του επέκρινε τα συστηματικά κανάλια, τονίζοντας ότι δεν προβάλουν τις θέσεις και τους ανθρώπους του ΕΠΑΜ, ενώ σημείωσε ακόμη ότι πρώτος στη μαύρη λίστα των καναλιών είναι ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης.
Ανέφερε ακόμη ότι το ΕΠΑΜ συμμετέχει στις εκλογές με δικούς του συνδυασμούς σε όλη τη χώρα και με υποψηφίους που είναι γνωστοί από τους αγώνες τους. Είπε χαρακτηριστικά: «Μας ξέρετε, μας έχετε συναντήσει στους αγώνες για τη δημοκρατία στις πλατείες της χώρας από το 2011, μπροστά στα ειρηνοδικεία τις Τετάρτες για την αποτροπή των πλειστηριασμών των σπιτιών μας από τις τράπεζες, σε κάθε κινητοποίηση κατά των μνημονίων για την υπεράσπιση της ζωής μας και της πατρίδας μας. Μας είδατε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος τη βραδιά της νίκης του όχι, στο δημοψήφισμα, να πανηγυρίζουμε, αλλά και δέκα ημέρες αργότερα, στις 15 Ιουλίου, πάλι στην ίδια θέση, να δεχόμαστε και να αντιστεκόμαστε στον καταιγισμό των για πρώτη φορά αριστερών χημικών και δακρυγόνων».
Ακόμη ο Μανώλης Κλαμπατσέας τόνισε ότι η πρόταση του ΕΠΑΜ είναι απολύτως εφικτή, με μία μόνο προϋπόθεση, «να γίνει στόχος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πλέον ώριμες, αυτό που μένει είναι να το πιστέψει ο λαός».

 

Ο Γιάννης Μαγγανάς σημείωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα να ελέγχει την κατάσταση, σε συνεργασία με το πολιτικό του προσωπικό στη χώρα, επενδύει στο φόβο και μέσα από το φόβο προχωρεί το ξεπούλημα της χώρας. Πρόσθεσε ότι η επένδυση στο φόβο γίνεται κυρίως μέσω του δημόσιου χρέους, το οποίο όμως δεν είναι τόσο φοβερό πρόβλημα όσο παρουσιάζεται, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο μέσα σε μία εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης χάθηκαν τόσα χρήματα όσο είναι ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας! Ο Γιάννης Μαγγανάς τόνισε ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει και καταλαβαίνει τι συμβαίνει, κάτι που φάνηκε και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και μάλιστα σημείωσε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι μεγάλη έκπληξη υπέρ του ΕΠΑΜ.

 

Στον αγώνα που δίνουν οι μητέρες για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής Ευγενία Τσοπανάκη, που είναι άνεργη, τονίζοντας επίσης ότι το ΕΠΑΜ είναι το μόνο κόμμα που νοιώθει ότι την αντιπροσωπεύει.

Ο Κώστας Μαλλιώτης, από τη Νέα Κορώνη, τόνισε από την πλευρά του ότι το ΕΠΑΜ είναι το μοναδικό πολιτικό μέτωπο που ενώνει το λαό, που υπερβαίνει τα κομματικά χαρακώματα και υπερασπίζεται την πατρίδα.

 

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, με μεγάλη διαδρομή στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο,  τόνισε ότι από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι και αυτό της παιδείας, το οποίο όμως τόνισε ότι θα μεγαλώνει περισσότερο όσο η Ελλάδα δεν φεύγει από αυτό το τρελοκομείο,  όπως χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στο κλείσιμο της παρουσίασης ο Μανώλης Κλαμπατσέας ανέφερε ότι το ΕΠΑΜ, με τη συμμετοχή και του ιδίου, επιχείρησε να πρωτοστατήσει για τη συσπείρωση των λαϊκών αντιμνημονιακών δυνάμεων, δεδομένου ότι στη καινούργια Βουλή το μπλοκ των ευρωπαϊστών αναμένεται ότι θα είναι δυνατό και συμπαγές. Τόνισε ωστόσο ότι η προσπάθεια αυτή δεν απέδωσε, αφήνοντας αιχμές ιδίως προς την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και σχολιάζοντας ότι αυτό που δεν αρέσει σε αριστερές δυνάμεις είναι ότι το ΕΠΑΜ προτάσσει την πατρίδα και την ελληνική σημαία.
Στ.Μ.