Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 18:49

Ο Νίκας κατεβάζει τις αφίσες και τα πανό των κομμάτων, επικαλούμενος την ευπρέπεια

Σταμάτης Μπεχράκης και Κώστας Γεωργακίλας Σταμάτης Μπεχράκης και Κώστας Γεωργακίλας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
Για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, η δήθεν ευπρεπής εικόνα της πόλης είναι πάνω την προσπάθεια των κομμάτων να προβάλουν τις θέσεις τους στον κόσμο ενόψει των εκλογών που θα γίνουν σε λίγες ημέρες. Γι’ αυτό και με εντολή του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, καθαιρούνται αφίσες και αεροπανό. Ανάμεσά τους και τα αεροπανό του ΣΥΡΙΖΑ, για την ομιλία που θα κάνει το Σάββατο στην κεντρική πλατεία ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος παραβιάζει τη νομοθεσία, τη δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση των πολιτικών ιδεών…

Σε δηλώσεις που έκαναν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Μπεχράκης και Κώστας Γεωργακίλας, τόνισαν ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έσπευσε χθες να κατεβάσει τα αεροπανό για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς καν να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος προβολής στο δημόσιο χώρο της προεκλογικής εκδήλωσης, καθώς οι πινακίδες για την ανάρτηση αφισών των κομμάτων εγκαταστάθηκαν σήμερα.
Όπως τόνισε ο Σταμάτης Μπεχράκης, ο κ. Νίκας έχει επιδοθεί σε μια μάχη προκειμένου να ελέγξει τη δημόσια πληροφορία στο δημόσιο χώρο. Πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει ο κ. Νίκας είναι παράνομο και ειδικότερα αναφέρθηκε σε νόμο του 2012, ο οποίος υποχρεώνει το Δήμο να συγκαλέσει συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής προκειμένου να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις για την προεκλογική προβολή και δραστηριότητα των κομμάτων. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Γεωργακίλας, η συγκεκριμένη διακομματική επιτροπή ναι μεν προσκλήθηκε σε συνεδρίαση από το δήμαρχο αλλά συνεδρίαση δεν έγινε,  απλά ανακοινώθηκαν στα μέλη της οι αποφάσεις του δημάρχου. Επιπλέον δε, δεν έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσει επί των εισηγήσεων της διακομματικής επιτροπής.
Ακόμη, ο Σταμάτης Μπεχράκης επέμεινε στην άποψή ότι ο δήμαρχος θέλει να ελέγξει τη δημόσια πληροφορία, επικαλούμενος τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Όπως τόνισε, ο δήμαρχος ενώ τάχθηκε υπέρ του ναι, ενώ ανέβασε στην ιστοσελίδα του Δήμου την εκδήλωση των υποστηρικτών του ναι, την ίδια ώρα έδωσε ο ίδιος εντολή σε εργαζόμενους, εν αγνοία των προϊσταμένων τους, να κατεβάσουν τις αφίσες των αντιπάλων του που ήταν υπέρ του όχι, όπως επίσης δεν ανέβασε στην ιστοσελίδα του Δήμου την εκδήλωση που έγινε υπέρ του όχι.  
Οι Σταμάτης Μπεχράκης και Κώστας Γεωργακίλας επέμειναν ότι η στάση του δημάρχου δεν είναι δημοκρατική και πως πρώτος ο ίδιος ο δήμαρχος έχει παραβιάσει το νόμο που επικαλείται για την καθαίρεση των αεροπανό, αφού ο ίδιος δεν επέτρεψε να συνεδριάσει κανονικά η διακομματική επιτροπή και δεν συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στ.Μ.