Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 12:02

Άνοιξαν όλα τα σχολεία στη Μεσσηνία παρά τα πολλά κενά

Ο δήμαρχος εύχεται καλή σχολική χρονιά, δεξιά η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Γιάννης Πλατάρος, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πάνος Πετρόπουλος και ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Θεόδωρος Σταυριανόπουλος Ο δήμαρχος εύχεται καλή σχολική χρονιά, δεξιά η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Γιάννης Πλατάρος, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πάνος Πετρόπουλος και ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Θεόδωρος Σταυριανόπουλος

ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Έστω και με λύσεις έκτακτης ανάγκης, κατέστη δυνατό να ανοίξουν σήμερα όλα τα σχολεία στη Μεσσηνία. Τα προβλήματα πάντως είναι σοβαρά και μεγάλα. Και αυτό απεικονίστηκε το πρωί και στο πρόσωπο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνου Πετρόπουλου, που παραβρέθηκε το πρωί σε τελετές αγιασμού σχολείων της Καλαμάτας…

Ο Πάνος Πετρόπουλος, σε δηλώσεις του, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στα δημοτικά. Συνέστησε ωστόσο υπομονή δύο εβδομάδων περίπου, τονίζοντας ότι, ανάλογα και με το αν θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα, θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη αρκετών κενών.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης σημείωσε ότι στη Μεσσηνία έγινε ένας καλός και προσεκτικός χειρισμός της κατάστασης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μην έχουν την ένταση άλλων περιοχών, όπως ιδιαίτερα της Λακωνίας. Επίσης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στη διαχείριση της κατάστασης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έβαλαν πλάτη» στις προσπάθειες της περιφερειακής διεύθυνσης και των τοπικών διευθύνσεων.
Κατά τα άλλα, ο Πάνος Πετρόπουλος μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας, κατά την τελετή του αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και 3ου Γυμνασίου, καθώς και του 2ου και 5ου Λυκείου Καλαμάτας.

 

Άλλο σοβαρό ζήτημα, το οποίο υπογράμμισαν χθες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, αλλά και σήμερα ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, έχει να κάνει με τη μεταφορά των μαθητών. Όπως δήλωσε στην “Kalamata Journal” ο κ. Κλάδης, λόγω των κενών κάποια σχολεία της ενδοχώρας θα ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους νωρίτερα, όμως οι μαθητές δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι φαίνεται ότι δεν θα προσαρμοστούν ανάλογα τα δρομολόγια του φορέα που εκτελεί τη μεταφορά των μαθητών. Επάνω στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διαδικασία για την ανάθεση των δρομολογίων να ολοκληρωθεί το ταχύτερο. Εκτίμησε ότι μέσα σε μία εβδομάδα περίπου το θέμα αυτό θα έχει ρυθμιστεί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας, όπου δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι μεταφορείς στο σχετικό διαγωνισμό. 
Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που σημείωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι ξεκινάει η σχολική χρονιά «με τον ελληνικό τρόπο, με την εκκλησία μας και τις ευχές της», προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτή είναι η παράδοση του ελληνικού έθνους και αυτή η παράδοση θα πρέπει να συνεχιστεί. Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε στους μαθητές ότι έχει μετανιώσει για πράγματα που δεν έμαθε την περίοδο των μαθητικών του χρόνων, καλώντας τους να διαβάζουν και να μαθαίνουν γιατί αυτό θα τους βοηθήσει αργότερα στη ζωή τους. Επιπλέον ο κ. Νίκας ευχήθηκε καλή δύναμη στους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς των μαθητών, σημειώνοντας ότι «εύχομαι να τα βγάλετε πέρα όσο καλύτερα μπορείτε», αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών.

 

Η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη,  τόνισε ότι το σχολείο είναι το σημαντικότερο εφόδιο για να χτίσουν οι νέοι την προσωπικότητά τους και να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους. «Πιστεύουμε σε εσάς, στις δυνατότητές σας, να πιστεύετε και εσείς στον εαυτό σας, να έχετε στόχους και να μην τους εγκαταλείπετε», είπε στους μαθητές η αντιπεριφερειάρχης. 
Τέλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας,  Γιάννης Πλατάρος, μετέδωσε ένα «μυστικό» στους μαθητές. Τους είπε ότι τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας,  των δεξιοτήτων στους υπολογιστές και των αγγλικών αποτελούν τα κύρια εργαλεία προκειμένου να μάθουν όλα τα άλλα μαθήματα. Τους κάλεσε λοιπόν να δώσουν ιδιαίτερη βάση σε αυτά τα μαθήματα.
Σημειώνεται ότι διευθυντές στο 2ο Γυμνάσιο είναι ο Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, στο 3ο Γυμνάσιο ο Χρήστος Τσιμπίδης,  στο 2ο Λύκειο ο Απόστολος Ασημακόπουλος και στο 5ο Λύκειο ο Γιάννης Μπουγάς.
Στ.Μ.