Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 13:56

Φεστιβάλ της ΚΝΕ με κάλεσμα ανατροπής, με ροκ και μπαλάντες, με λαϊκό γλέντι

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τους δοκίμασες, αξιοποίησε τώρα την πείρα σου, δες ποια είναι η αληθινή επιλογή ανατροπής. Αυτό το κάλεσμα απεύθυνε χθες στους εργαζόμενους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, το κεντρικό στέλεχος του ΚΚΕ, Κύριλλος Παπασταύρου, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ακολούθησε η συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη και μετά λαϊκό γλέντι…

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με συναυλίες από συγκροτήματα της Καλαμάτας και της Σπάρτης, ενώ πριν από την ομιλία του Κύριλλου Παπασταύρου η Χρύσα Φωτοπούλου απήγγειλε, με εξαιρετικό τρόπο, το ποίημα του Τούρκου αγωνιστή Αζίζ Νεσίν, «Σώπα μη μιλάς».

Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν την ψήφο τους στο κόμμα και να οργανώσουν μια κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Τόνισε ότι ο λαός έχει πλέον δοκιμάσει τα πάντα, μονοκομματικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει πλέον πείρα ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί μια πολιτική που να προτάσσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Υπογράμμισε ότι στο ίδιο πλαίσιο είναι και η πολιτική του νέου κόμματος Λαφαζάνη, αφού δεν αμφισβητεί την καπιταλιστική εξουσία.
Ο Κύριλλος Παπασταύρος ανέφερε ακόμη ότι οι εκλογές της άλλης εβδομάδας είναι πράγματι ιδιαίτερα κρίσιμες διότι θα επιδιωχθεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κομμάτων που έχουν ως πρόγραμμα το τρίτο μνημόνιο και τη μη αμφισβήτηση του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό το λόγο υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να ενισχυθεί η προσπάθεια για τη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικής εργατικής συμμαχίας, για την αποτροπή αυτών των σχεδιασμών.

Κύριλλος Παπασταύρου


Το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμη ότι το κόμμα δικαιώθηκε για τη στάση του τα προηγούμενα χρόνια, μη αποδεχόμενο το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει σταθερό στις θέσεις του, διαφορετικά οι συνέπειες θα ήταν βαρύτατες όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά για το εργατικό κίνημα. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στη στάση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τονίζοντας ότι τώρα πληρώνει για τις αυταπάτες που και η ίδια καλλιέργησε, ότι μπορεί να βελτιωθούν οι συνθήκες για τα εργατικά λαϊκά στρώματα με μια αριστερή διακυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη συμμετοχή της στην επίθεση κατά του ΚΚΕ από τα αριστερά.

Χρύσα Φωτοπούλου

Σε ό,τι αφορά τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, ο Καλαματιανός καλλιτέχνης ερμήνευσε τραγούδια από την σημαντική του πορεία στη μουσική, αγαπημένα ροκ, μπαλάντες κ.ά.
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, περίπτερο με ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και ψησταριά με σουβλάκια και μπύρα.
Στ.Μ.