Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 23:11

Πίστη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για την τρίτη θέση στις εκλογές

Γιάννης Χριστόπουλος, Τάκης Αναστόπουλος, Γιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, Κώστας Τσαπόγας, Νίκος Τσούκαλης, Παύλος Γερουλάνος, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Γιάννης Κατσαργύρης και η Νάντια Γιαννακοπούλου με τις κόρες της Γιάννης Χριστόπουλος, Τάκης Αναστόπουλος, Γιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, Κώστας Τσαπόγας, Νίκος Τσούκαλης, Παύλος Γερουλάνος, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Γιάννης Κατσαργύρης και η Νάντια Γιαννακοπούλου με τις κόρες της

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 
Με την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, θα αποτελέσουν από την Κυριακή το βράδυ και μετά τον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική και την αλλαγή πορείας της χώρας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, με ομιλητές τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Τσούκαλη…

Τόσο οι δύο ομιλητές όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απεύθυναν στον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, κάλεσμα συνέχισης του αγώνα μέχρι την Κυριακή με στόχο την τρίτη θέση. Όπως τόνισαν δε, τα μηνύματα είναι οπωσδήποτε θετικά και σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι θετικό.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής, περίπου στις 10, την Καλαμάτα θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, που θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία με κόσμο, με τους υποψήφιους βουλευτές, με στελέχη και φίλους του κόμματος.
Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του συντονιστή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χριστόπουλου, που υπογράμμισε ότι πλέον έγινε ξεκάθαρο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που έλεγε την αλήθεια και είχε μια υπεύθυνη στάση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, σε αντίθεση τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία, που τόνισε ότι αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση.
Ο Παύλος Γερουλάνος, υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, ο οποίος επέλεξε την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα ποσοστά του, ότι ο κόσμος του επιστρέφει στο κόμμα, ότι ο κόσμος αρχίζει και ξανακούει το κόμμα, γιατί πλέον γνωρίζει ότι αυτό που του λέει είναι η αλήθεια και είναι αυτό που μπορεί να γίνει. Υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το κράτος, το οποίο όμως τόνισε ότι για τη σοσιαλδημοκρατία είναι το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης και δημοκρατίας. Τόνισε λοιπόν ότι το κράτος πρέπει να ξαναφτιαχτεί, στη βάση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, ώστε οι Έλληνες να αρχίσουν να το εμπιστεύονται και όταν συμβεί αυτό τότε θα αρχίσουν να το εμπιστεύονται και οι ξένοι και έτσι θα προχωρήσουν επενδύσεις που θα αναπτύξουν την οικονομία.
Ο Παύλος Γερουλάνος είπε για το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι ίδιοι, ότι είπαν ψέματα στο λαό και ζημίωσαν πάρα πολύ τη χώρα. Τόνισε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα πρέπει να συνεργαστεί με τα κόμματα αυτά μόνο στην βάση συγκεκριμένου προγράμματος για την αλλαγή του κράτους. Διαφορετικά, υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ξανά το δεκανίκι του ενός ή του άλλου κόμματος. Επίσης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία θα μπορούσε να έχει μεγάλη συνεισφορά αφενός επειδή η πρόεδρός του έχει τη μεγαλύτερη αντίληψη από κάθε άλλο πολιτικό αρχηγό για το τι συμβαίνει στην κοινωνία και αφετέρου επειδή τα στελέχη του κόμματος έχουν επεξεργασμένες προτάσεις, έχουν πείρα και έχουν δυνατότητες διοίκησης.

Νίκος Τσούκαλης,  Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Σταύρος Μπένος, Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Νίκος Τσούκαλης, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, αναφέρθηκε κυρίως στη συμπόρευση των δύο πολιτικών ρευμάτων με την ιστορική διαδρομή από τη μεταπολίτευση και μετά, στη συμπόρευση της ανανεωτικής αριστεράς, που εκπροσωπείται από τη ΔΗΜΑΡ και της σοσιαλδημοκρατίας, που εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης ο κ. Τσουκάλης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για την επιτομή της ανευθυνότητας και της ανικανότητας, τονίζοντας ότι η πολιτική του μόνο αριστερή δεν είναι, αντίθετα έχει συκοφαντήσει την αριστερά. Πάντως, κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί, με καλοπροαίρετη όμως διάθεση, ώστε να φτάσουν τα μηνύματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε εκείνους που ναι μεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση των τελευταίων επτά μηνών ωστόσο αρνούνται να τα παραδεχθούν με την αλλαγή της ψήφου τους.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους υποψήφιους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τη Νάντια Γιαννακοπούλου (επικεφαλής), τον Γιάννη Καταργύρη, τον Μπάμπη Βακαλόπουλο, τον Κώστα Τσαπόγα, την Γιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, τον Τάκη Αδαμόπουλο (απουσίασε ο Θόδωρος Γαλανόπουλος).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μπένος και Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, ο επικεφαλής της «Αλλαγής» στο Δ.Σ. Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Στ.Μ.