Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 18:05

«Αποκόπτονται» από την Καλαμάτα η Βέργα και η Μ. Μαντίνεια

«ΨΑΛΛΙΔΙ» ΣΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ 
Σε μόλις δύο περιορίζει τα δρομολόγια του από τη Μικρή Μαντίνεια και τη Βέργα προς την Καλαμάτα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ένα το πρωί και ένα το μεσημέρι. Αυτό έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, που τονίζουν ότι αποκόπτονται από την Καλαμάτα όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, ιδίως τα παιδιά που παρακολουθούν τα απογεύματα φροντιστήρια στην Καλαμάτα, αλλά και οι μεγαλύτεροι για τους γιατρούς ή δουλειές….

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων μεταφέρει με δηλώσεις του στην «Kalamata Journal» ο πρόεδρος της κοινότητας της Μικρής Μαντίνειας, Στέλιος Λιακέας, που επιπλέον βάζει, με έμμεσο τρόπο, θέμα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της περιοχής και από άλλο φορέα πέραν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος, «το Υπεραστικό ΚΤΕΛ μείωσε τα έως πέρσι ισχύοντα δρομολόγια, όσον αφορά στη χειμερινή περίοδο. Η Μικρή Μαντίνεια με τη Βέργα και την ευρύτερη περιοχή τους θα εξυπηρετούνται μόνο με δύο δρομολόγια την ημέρα και ειδικότερα από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 6:45 το πρωί και στις 2:00 μετά το μεσημέρι, το Σάββατο στις 8:45 το πρωί και στη 1:00 μετά το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή δεν θα γίνεται κανένα δρομολόγιο».
Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν μια περιοχή που βρίσκεται έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας να εξυπηρετείται με τόσα λίγα δρομολόγια. Αυτό προκαλεί τον αποκλεισμό των κατοίκων από την επικοινωνία τους με την Καλαμάτα, ιδιαίτερα των παιδιών που χρειάζεται να πάνε στα φροντιστήρια τους, αλλά και τους μεγαλύτερους που έχουν ιατρικά ραντεβού ή άλλες δουλειές τις απογευματινές ώρες. Αυτό υποβαθμίζει την περιοχή από άποψη συγκοινωνίας. Ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας έχω γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους κατοίκους για την απόφαση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ».
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος ο Στέλιος Λιακέας σημείωσε: «Εμείς ζητάμε επαρκή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ζητάμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των παραθεριστών της περιοχής μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Δεν μας ενδιαφέρει ο φορέας που θα υλοποιεί τα δρομολόγια, αν είναι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, το Αστικό ΚΤΕΛ η όποιος άλλος. Αυτό που θέλουμε στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια είναι τακτική συγκοινωνία, από όποιον φορέα μπορεί να μας εξυπηρετεί τακτικά. Θεωρώ αδιανόητο να μπορέσει η περιοχή μας να εξυπηρετηθεί με μόλις δύο δρομολόγια τη μέρα».
Στ.Μ.