Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 23:38

Που να απευθύνονται οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο και το χαλάζι

Που να απευθύνονται οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο και το χαλάζι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ 
Αιτήσεις αποζημίωσης μπορούν να υποβάλουν όσοι υπέστησαν ζημιές στις επιχειρήσεις τους, τις υποδομές, τον εξοπλισμό και τα εμπορεύματά τους, από τον ανεμοστρόβιλο της Δευτέρας, στο Ασπρόχωμα. Αυτή την ενημέρωση κάνει η Περιφερειακή Ενότητα, που σημειώνει ότι για τις ζημιές σε κατοικίες και οικοσκευές αρμόδιος για την αποζημίωση είναι ο Δήμος Καλαμάτας, όπως επίσης ότι το Γραφείο του ΕΛΓΑ του Δήμου θα δέχεται δηλώσεις για τις ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και στις αγροτικές εγκαταστάσεις…

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, "Για την αποζημίωση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία  ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους:
1. Όσοι υπέστησαν ζημιές σε επιχειρήσεις πάσης φύσεως (υποδομές, εξοπλισμό και εμπορεύματα) από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο στην περιοχή μας να προσέλθουν στο Διοικητήριο, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας αρ. γραφείου 424, προκειμένου να υποβάλλον αίτηση αποζημίωσης εντός προθεσμίας ενός μηνός.
2. Οι ζημιές στην φυτική παραγωγή, στο φυτικό κεφάλαιο  και στις αγροτικές εγκαταστάσεις θα δηλωθούν στο γραφείο  ΕΛΓΑ του  Δήμου Καλαμάτας, Παπατσώνη 4 τηλ.2721360847,  σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν άμεσα. 
3. Για ζημιές σε κατοικίες και οικοσκευές αρμόδιος φορέας για την αποζημίωση είναι ο Δήμος Καλαμάτας και οι αιτήσεις υποβάλλονται στο  γραφείο Πρόνοιας στο Διοικητήριο αρ. γραφείου 364 τηλ.2721361864".
Σχετική ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε για τα μέλη του και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.