Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 16:52

Κάνουν κατάληψη για τα προβλήματα του σχολείου αλλά θύμωσαν και με το δήμαρχο που το έβγαλε για κατεδάφιση

Κάνουν κατάληψη για τα προβλήματα του σχολείου αλλά θύμωσαν και με το δήμαρχο που το έβγαλε για κατεδάφιση

Της Μαρίας Νίκα
Καθαριότητα, φύλαξη και υλικοτεχνικές υποδομές είναι τα βασικότερα αιτήματα των μαθητών του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας (πρώην Πολυκλαδικό), που χθες, Τετάρτη, ξεκίνησαν κατάληψη στο συγκρότημα της οδού Αθηνών όπου στεγάζεται και το 4ο ΕΠΑΛ...

Επιπλέον, σε διάλογο που είχαν με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δήμου Καλαμάτας, οι μαθητές εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ότι το πρώην Πολυκλαδικό είναι ένα «άρρωστο» κτήριο με απίστευτες κακοτεχνίες και ότι δεν θα ήταν υπερβολή να συζητηθεί ακόμη και η κατεδάφισή του. Τους πρoσέβαλε, είπαν, το σχολείο τους.
Όπως σημείωσε σήμερα στην Kalamata Journal ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος, χθες έγινε διάλογος για πολλή ώρα με τους μαθητές παρουσία και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Καλαμάτας Ηλία Γυφτέα, ο οποίος συμφώνησε με τα παιδιά ότι θα έστελνε προσωπικό να καταγράψει τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα. Όταν όμως πήγε υπάλληλος του Δήμου στο σχολείο, δημιουργήθηκε παρεξήγηση με τα παιδιά, τα οποία τελικά δεν του επέτρεψαν να μπει στο κτήριο. Όπως αναφέρει ο κ. Πλατάρος, ακολούθησε άλλη συνεννόηση με τον κ. Γυφτέα, όπου συμφωνήθηκε να ξαναπάει προσωπικό του Δήμου στο σχολείο. Και πάλι όμως τα παιδιά εμπόδισαν την είσοδο του υπαλλήλου στο χώρο του Λυκείου, γιατί, λέει, έφτασε εκεί με μπουλντόζα για να μαζέψει σκουπίδια αλλά οι μαθητές θεώρησαν ότι πήγε να ρίξει την πόρτα και εξαγριώθηκαν. Στη συνέχεια υπήρξε και τρίτη επικοινωνία με τον κ. Γυφτέα, προκειμένου οι μαθητές να πειστούν να ανοίξουν το σχολείο. 
Εν τω μεταξύ, πέραν όλων των άλλων, ο κ. Πλατάρος εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια των παιδιών, κάνοντας λόγο για εξωσχολικό άτομο το οποίο χθες βρισκόταν στο χώρο του σχολείου ανάμεσα στους μαθητές.
Σήμερα το μεσημέρι πάντως που βρεθήκαμε στο σχολικό συγκρότημα της οδού Αθηνών η είσοδος του σχολείου ήταν ακόμη κλειστή και τα παιδιά από μέσα. Έξω από την πόρτα συναντήσαμε τον διευθυντή του 6ου Λυκείου Αντώνη Μαλαπάνη, ο οποίος βρισκόταν εν αναμονή. Μας έκανε ωστόσο και τα παράπονά του, ότι τα ΜΜΕ εμφανιζόμαστε στο Πολυκλαδικό, ένα σχολείο των δυτικών συνοικιών που δεν έχει τη στήριξη την οποία θα έπρεπε, μόνο όταν συμβαίνουν αρνητικά γεγονότα, ενώ δεν προβάλλουμε τις σημαντικές επιτυχίες που σημειώνουν οι μαθητές του και τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.