Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 18:07

Αίτημα όλων να λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αλλά…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Χθες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Καλαμάτας υπογράμμισε την αναγκαιότητα να λειτουργήσουν και βρεφικά τμήματα, ώστε να μπορέσουν οι γονείς να εργαστούν και να αντιμετωπίσουν την κρίση. Το ίδιο ζήτησαν σήμερα και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο…

…ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που έκλεισε τα βρεφικά τμήματα κατά την πρώτη του τετραετία, τόνισε ότι το αίτημα είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί, διότι έχουν απαγορευτεί οι προσλήψεις και άρα δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν τέτοια τμήματα.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρώτος υπογράμμισε την αναγκαιότητα λειτουργίας βρεφικών τμημάτων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Σταματόπουλος. Ακολούθησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικομάκος, που σχολίασε ότι οι γονείς των βρεφών που έχουν την οικονομική δυνατότητα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι τόνισε ότι θησαυρίζουν, οι υπόλοιποι γονείς όμως κρατούν τα βρέφη στο σπίτι και δεν μπορούν και να εργαστούν οι μητέρες για να βοηθήσουν στην κάλυψη των οικονομικών αναγκών της οικογένειας. Την ίδια αναγκαιότητα υπογράμμισαν και ο εκπρόσωπος της «Αλλαγής», Γιάννης Χριστόπουλος, όπως και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και η απαγόρευση προσλήψεων. Όπως πρόσθεσε, ένα βρεφικό τμήμα για να λειτουργήσει χρειάζεται πολλαπλάσιο προσωπικό από ένα τμήμα παιδικού σταθμού, όπως δυνατότητα να αποκτήσει ο Δήμος προσωπικό δεν υπάρχει.
Στ.Μ.