Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 17:50

Το υπουργείο Υποδομών στην Καλαμάτα για τις καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο

Το υπουργείο Υποδομών στην Καλαμάτα για τις καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 
Επιτροπή ελέγχου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Οικονομίας και Υποδομών, επισκέφθηκε σήμερα την Καλαμάτα και με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας και το Δήμου έκανε αυτοψία στις επιχειρήσεις και τις κατοικίες που υπέστησαν καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο της Δευτέρας…

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε ανακοίνωση της, υπογραμμίζει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι πληγέντες να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις.
Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου επισκέφθηκαν το πρωί την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση και συμμετείχαν σε σύσκεψη για το θέμα της αποκατάστασης των καταστροφών, με τη συμμετοχή των μελών των επιτροπών ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες ολοκλήρωσαν την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα της κήρυξης της περιοχής ως θεομηνιόπληκτης, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας,  «το πρωί  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κας Ελένης Αλειφέρη – Καραθανάση με την Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου, με την   Επιτροπή  Ελέγχου της Π.Ε. Μεσσηνίας καθώς και συνεργασία με την Επιτροπή Ελέγχου του Δήμου Καλαμάτας και αποφασίστηκε η σύσταση δύο ομάδων Μεικτών Τεχνικών Κλιμακίων του Υπουργείου, οι οποίοι υποβοηθούμενοι από τις Επιτροπές Ελέγχου της Π.Ε. Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας αλλά της Υ.Α.Σ Καλαμάτας, πραγματοποίησαν αυτοψία και καταγραφή ζημιών των πληγεισών περιοχών.
Συγκεκριμένα το Κλιμάκιο του Υπουργείου υποβοηθούμενο από την Επιτροπή Ελέγχου της Π.Ε. Μεσσηνίας πραγματοποίησε αυτοψία στις επιχειρήσεις, ενώ το Κλιμάκιο του Υπουργείου υποβοηθούμενο από την Επιτροπή Ελέγχου του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε αυτοψία στις κατοικίες, προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα είναι σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την αποζημίωση των πληγέντων».