Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 16:18

Πέντε σχολεία υπό κατάληψη ενώ αναμένονται αναπληρωτές για κάλυψη κύριων ειδικοτήτων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Από τα δύο στα πέντε αυξήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, τα υπό κατάληψη σχολεία στην Καλαμάτα. Μετά το 6ο Γενικό Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ που συστεγάζονται στο συγκρότημα της οδού Αθηνών, οι μαθητές έκλεισαν από το πρωί και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ στην οδό Κρήτης, καθώς και το 4ο Γενικό Λύκειο στην οδό Αρτέμιδος...

Όπως σημείωσε στην Kalamata Journal o διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος, στον ίδιο έφτασε χαρτί με τα αιτήματα, το οποίο υπογράφει η Ριζοσπαστική Κίνηση Μαθητών Καλαμάτας, που μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ταξικότητα της Παιδείας που ενισχύθηκε από τα μνημόνια, με τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του κόσμου.
Σχετικά με τα αιτήματα που αφορούν στη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων οι μαθητές είχαν επαφή με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας Ηλία Γυφτέα.
Τέλος όσον αφορά στα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού σε κύριες ειδικότητες (φιλόλογοι κ.λπ.) στη Μεσσηνία, ο κ. Πλατάρος σημείωσε ότι είναι περίπου 30 (2.000 πανελλαδικά) αλλά σήμερα αναμένει την τοποθέτηση αναπληρωτών (περίπου 1.000 για όλη την Ελλάδα) ευελπιστώντας στην κάλυψή τους.
Μ.Ν.