Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 21:14

Ευχαριστίες για τη ράμπα στην Ανάσταση και ραντεβού ξανά το Μάιο

Ευχαριστίες για τη ράμπα στην Ανάσταση και ραντεβού ξανά το Μάιο

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
Τις ευχαριστίες τους προς το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή Καλαμάτας διατυπώνουν σε επιστολή τους τα περισσότερα από 45 άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία, χάρη στη ηλεκτρική ράμπα που εγκαταστάθηκε στην πλαζ της Ανάστασης, μπόρεσαν να κάνουν μπάνια στη θάλασσα όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι…

Εκτός από τις ευχαριστίες τους όμως οι άνθρωποι αυτοί ευελπιστούν ότι ο Δήμος θα ολοκληρώσει το εξαιρετικό έργο που ξεκίνησε. Δηλαδή θα ετοιμάσει μέχρι το Μάιο τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα κοντά στη ράμπα, θα φτιάξει μια ντουζιέρα αλλά και ένα κιόσκι, ώστε να μην αναγκάζονται να περιμένουν κάτω από τον ήλιο μέχρι να έρθει η σειρά τους για να μπουν στη θάλασσα.
Ειδικότερα, η ευχαριστήρια επιστολή έχει ως εξής: «Μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, τα 45 και πλέον άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιήσαμε την ηλεκτρική ράμπα, Seatrack, για τα θαλάσσια μπάνια μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή Καλαμάτας και ιδιαιτέρα τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο, που επιμελήθηκε και ενημερωνόταν ανελλιπώς για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και με δυναμικές παρεμβάσεις έλυνε τα οποιαδήποτε μικροπροβλήματα.
Αυτές οι μικρές ατέλειες που υπήρξαν και τα προβλήματα υποδομής συζητήθηκαν και δεσμεύτηκε ο κ. Βεργόπουλος ότι θα διορθωθούν και θα υπάρξουν βελτιωτικά έργα στους διαδρόμους, στις θέσεις στάθμευσης (λόγω της μεγάλης συμμετοχής και ζήτησης θα πρέπει να υπάρχουν και να φτιαχτούν τουλάχιστον πέντε θέσεις στάθμευσης Α.με.Α στην ευρύτερη περιοχή της «Ανάστασης»). Επίσης θα τοποθετηθεί ντουζιέρα αλλά και χώρος σκίασης. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος εξέφρασε με βεβαιότητα ότι τη δεύτερη χρονιά της λειτουργίας της ράμπας, που ευελπιστεί να ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2016, θα είναι όπως πρέπει και αρμόζει σε ένα έργο που απευθύνεται σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, όπως είναι τα Α.με.Α. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ότι ο χρόνος των οκτώ μηνών θα είναι χρόνος σχεδίασης ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ατέλεια.
Ιδιαιτέρα ευχαριστούμε τον εποχιακό δημοτικό υπάλληλο κ. Μαρίνο Αλεξανδρόπουλο, που με ιδιαίτερη ευαισθησία μας παρείχε τις υπηρεσίες του. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ναυαγοσώστες, που και αυτοί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση.
Οι ωφελούμενοι του έργου αυτού δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε θερμά τους συμπολίτες μας, τους τουρίστες που παραθέριζαν στον τόπο μας και τα μικρά παιδιά που για άλλη μια φορά έδειξαν την ευαισθησία τους και μας στήριξαν ηθικά για την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια του δήμου Καλαμάτας.
Ευχαριστούμε πολύ!».