Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 13:22

«Ρατσιστικό ατόπημα από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ»

ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Για επιχείρηση αποκλεισμού του από το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας κατηγορεί μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης της πόλης ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνεται ότι «το αντιφασιστικό κίνημα δεν είναι ιδιοκτησία ή εργαλείο κάποιων μικρών συλλογικοτήτων της αριστεράς»…

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Σε πρόσφατη συνέλευση 20-25 μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, με μια αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική μεθόδευση, επιχειρήθηκε να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το επικείμενο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό φεστιβάλ, παρά τη διαφωνία κάποιων εκ των παρευρισκομένων που δεν ανήκουν σ' αυτόν. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για πανελλαδικό σχεδιασμό, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα δεν είναι η ιδιοκτησία ή εργαλείο κάποιων μικρών συλλογικοτήτων της αριστεράς. Η επιχειρούμενη τακτική της περιχαράκωσης απομονώνει από το κίνημα τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και του στερεί τη μαζικότητα.
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να υψώνονται νέα τείχη, αντί να γκρεμίζονται τα ήδη υπάρχοντα, αλλά να εξασφαλίζεται η πιο πλατιά ενότητα και ευρύτητα του αντιφασιστικού κινήματος, ενάντια στη νεοφασιστική απειλή και στο εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω την ύστατη στιγμή, θα αναθεωρηθεί αυτό το αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό ατόπημα αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια άσκησε κυρίαρχη πολιτική επιρροή και κινητοποίησε μεγάλες μάζες της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό.
Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της Καλαμάτας να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιες παράλογες μεθοδεύσεις. Είναι τουλάχιστον ακατανόητο να γίνονται προσπάθειες αποκλεισμού από αντιφασιστικές εκδηλώσεις αντιφασιστών αγωνιστών και αντιρατσιστικών - αντιφασιστικών κομμάτων!».