Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 00:37

Πρώτη φορά στην Καλαμάτα πανελλήνιοι αγώνες ξυλορακέτας

Παναγιώτης Διακουμής, Παναγιώτης Νίκας, Νίκος Μπασακίδης και Χάρης Βγενής Παναγιώτης Διακουμής, Παναγιώτης Νίκας, Νίκος Μπασακίδης και Χάρης Βγενής

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Για πολλούς οι ρακέτες είναι απλά ένα παιχνίδι, ενοχλητικό μάλιστα για τους λουόμενους που βρίσκονται πιο δίπλα. Ωστόσο, η ξυλορακέτα είναι άθλημα, με πολλούς και φανατικούς φίλους. Και περίπου 150 αθλητές ξυλορακέτας θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ξυλορακέτας Καλαμάτας, μια διοργάνωση που υποστηρίζεται από το Δήμο, καθώς θα συμβάλει στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού…

Η παρουσίαση της διοργάνωσης έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι για το Δήμο τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές και θα υποστηρίζονται, γιατί από την πλευρά τους υποστηρίζουν και τον αθλητισμό αλλά και την τοπική οικονομία.
Το τουρνουά διοργανώνεται από το Σύλλογο Ξυλορακέτας Καλαμάτας «Τρίτων», με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Για τη διοργάνωση μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Τρίτων», Παναγιώτης Διακουμής, που σημείωσε ότι συνολικά η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει για το τουρνουά περίπου 250 άτομα, οι 150 αθλητές από διάφορες περιοχές της χώρας και οι υπόλοιποι οι συνοδοί τους.
Οι αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο ξυλορακέτας, δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις δέκα το πρωί και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα.
Για τη διοργάνωση και τη σημασία της μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής.
Στ.Μ.