Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 21:09

"Κόπηκε" ο Μαντάς από την εφορευτική επιτροπή των εκλογών για τον πρόεδρο της Ν.Δ.

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ 
Την ανησυχία του ότι η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι μεγάλη, εκφράζει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς. Σε επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος και πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο Περικλής Μαντάς τονίζει ότι η Εφορευτική Επιτροπή με τις αποφάσεις της ενισχύει την εσωστρέφεια και δημιουργεί συνθήκες αντιπαλότητας…

Σημειώνεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο Περικλής Μαντάς (είναι μεταξύ των στελεχών που υπέγραψαν προκειμένου να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Άδωνις Γεωργιάδης) αποκλείστηκε από την προεδρία της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, όπως αποκλείστηκαν όλοι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ που έχουν υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας ενός εκ των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων του κόμματος.|
Ο Περικλής Μαντάς εκφράζει την αντίθεσή του για την απόφαση αυτή με επιστολή του προς τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, η οποία έχει ως εξής: «Αγαπητέ Γραμματέα, μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ, με την οποία στερείτε το δικαίωμα των προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, να είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών, πραγματικά αναρωτιέμαι αν βρισκόμαστε στο ίδιο κόμμα.
Αναρωτιέμαι αν μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τον ίδιο σκοπό, αν έχουμε κοινό στόχο για την παράταξη και για τη χώρα.
Το δικαίωμα της επιλογής υποψηφίου προέδρου το έχουν όλα τα μέλη και τα στελέχη αυτής της παράταξης. Κάποιοι επέλεξαν να το κάνουν φανερά με την υπογραφή τους. Κάποιοι όχι.
Με την απόφασή σας αυτή, τορπιλίζετε την εκλογική διαδικασία, κρίνοντας εκ προοιμίου, πως διακυβεύεται το αδιάβλητό της. Και μάλιστα, από αυτούς που κρατούν την παράταξη όρθια, σε δύσκολους καιρούς, με προσωπικές θυσίες και ανιδιοτέλεια. Μια τέτοια απόφαση, ενισχύει την εσωστρέφεια, στιγματίζει τα στελέχη της παράταξης, δημιουργεί συνθήκες αντιπαλότητας και εν τέλει δεν αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία.
Η εκλογή Προέδρου αποτελεί μια κορυφαία διαδικασία για την παράταξη. Πόσο μάλλον όταν αυτή η διαδικασία εξαπλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Αντί λοιπόν να σπαταλάτε χρόνο για ανούσια διαδικαστικά ζητήματα, που περισσότερη ζημιά προκαλούν, σπαταλείστε χρόνο για να βρείτε τρόπους, ώστε αυτή η διαδικασία να λάβει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη νομιμοποίηση από τους πολίτες. Γιατί πολύ φοβάμαι, πως δεν θα υπάρξουν πολλοί, που θα μας κάνουν την τιμή να προσέλθουν στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου».