Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 17:40

Έκκληση προς εθελοντές εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας

Έκκληση προς εθελοντές εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
Έκκληση στους εκπαιδευτικούς για εθελοντική υποστήριξη των παιδιών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, απευθύνει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας. Ο αριθμός των οικογενειών στην Καλαμάτα που ζητούν υποστήριξη για τα παιδιά τους συνεχώς αυξάνεται, τονίζει το Κέντρο Στήριξης…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος σημειώνει ότι «λειτουργεί στην πόλη μας από το 2009 και υποστηρίζει παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:
α) Συμβουλευτική στήριξη
β) Ψυχολογική στήριξη
γ) Μαθησιακή υποστήριξη
δ) Δημιουργική απασχόληση παιδιών
ε) Υλική βοήθεια
Η παροχή της μαθησιακής υποστήριξης, η οποία είναι από τις σημαντικότερες υπηρεσίες μας,  προσφέρεται μέσω εθελοντών εκπαιδευτικών. Χωρίς αυτούς, ο στόχος μας που είναι η ολόπλευρη πλαισίωση των παιδιών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και για αυτό η προσφορά τους είναι πολύτιμη. Ο αριθμός των οικογενειών στην Καλαμάτα που ζητούν βοήθεια για τα παιδιά τους συνεχώς αυξάνεται και για αυτό η ανάγκη περισσοτέρων εθελοντών είναι μεγάλη.
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κάνει έκκληση σε όσους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  μπορούν να βοηθήσουν μαθητές των οποίων οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν τα παιδιά τους αυτή την δύσκολη περίοδο, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 2721098660 (ώρες επικοινωνίας 3:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.) ή να στείλουν email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)».