Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 15:42

Λαϊκά φροντιστήρια σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξεκινάει το ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Την πρωτοβουλία να λειτουργήσει δωρεάν λαϊκά φροντιστήρια πήρε το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας. Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα. Θα γίνονται στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τα Φιλολογικά, για μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το ΠΑΜΕ καλεί τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια να προσέλθουν στα μαθήματα, καθώς και τους φοιτητές και άνεργους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την πρωτοβουλία…

Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, «η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγαλύτερες δυσκολίες για τις λαϊκές οικογένειες. Τα μέτρα που προβλέπει το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 σπρώχνουν τους μαθητές ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια (με αυξημένο ΦΠΑ) και ξεσκαρτάρουν τους μαθητές ανάλογα με την τσέπη των γονιών τους.
Απέναντι στη δύσκολη κατάσταση παίρνουμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε τη λειτουργία δωρεάν φροντιστηρίου για όλα τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Σκοπός του Λαϊκού Φροντιστηρίου είναι να υψώσουμε το δικό μας τοίχο λαϊκής αλληλεγγύης έτσι ώστε κανένα παιδί να μην βρεθεί χωρίς βοήθεια στο σχολείο!»
Εγγραφές γίνονται με τηλεφώνημα στο 6993038041 (Βασίλης) και στο 6985698656 (Γιάννης).
Το ΠΑΜΕ καλεί «όλους τους φοιτητές, όλους τους άνεργους εκπαιδευτικούς που μπορούν να βοηθήσουν, να δηλώσουν συμμετοχή, να γίνουν καθηγητές στο Λαϊκό Φροντιστήριο».