Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 01:36

Δεν είναι ανέκδοτο: Τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια για να μην παρκάρουν τα μηχανάκια…

«ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ» ΛΥΣΗ
Μια λύση που θα μπορούσε να διεκδικήσει βραβείο ως «ρηξικέλευθη» βρήκε η δημοτική αρχή Καλαμάτας, προκειμένου να εμποδίσει τα μηχανάκια να παρκάρουν επάνω στα πεζοδρόμια. Αποφάσισε να δώσει τα πεζοδρόμια στα μαγαζιά για να βάζουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα!...

Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να δοθεί στα καταστήματα η δυνατότητα να ενοικιάζουν χώρο για τo άπλωμα τραπεζοκαθισμάτων και στο απέναντι πεζοδρόμιο, εφόσον αυτό είναι «τυφλό», δεν βρίσκεται δηλαδή μπροστά από την πρόσοψη άλλης επιχείρησης.
Ο αρμόδιος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Κουτίβας, είπε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν κάποιοι επαγγελματίες που θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτούς τους χώρους.
Ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, «άδειασε» τον δημοτικό του σύμβουλο, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται όχι για να βοηθηθεί κάποιος αλλά για να μην παρκάρουν τα μηχανάκια επάνω στα πεζοδρόμια. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον πεζόδρομο της Δαγρέ, σημειώνοντας ότι μπροστά από τον τοίχο του παλιού κινηματογράφου παρκάρουν μηχανάκια, τα οποία θα εκδιωχθούν και στη θέση τους θα μπουν τραπεζοκαθίσματα, εφόσον το θέλει η απέναντι επιχείρηση. Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι διάδρομοι για την κίνηση των πεζών δεν πρόκειται να στενέψουν.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, παρενέβη τονίζοντας ότι η λύση για να μην παρκάρουν τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια είναι να γίνονται έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία και όχι να καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια από τα τραπεζοκαθίσματα αντί για τα μηχανάκια.
Η απάντηση του δήμαρχου ήταν ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι μόλις εφτά και δεν επαρκούν για τους ελέγχους.
Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ρώτησε εάν έχει ζητηθεί η άποψη του Συλλόγου των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος και η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι εάν μπορούσαν τα καταστήματα θα γέμιζαν κάθε πεζόδρομο και κάθε πλατεία με τα τραπεζοκαθίσματά τους. Χαρακτήρισε μάλιστα ως «καρεκλάδες» επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θέλοντας να δείξει ότι βρίσκεται απέναντί τους όσον αφορά την προστασία των ελεύθερων δημόσιων χώρων, παρότι με την εισήγησή του δίνεται ακόμα περισσότερος χώρος σε αυτούς τους «καρεκλάδες»…
Στ.Μ.