Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 16:13

Απάντηση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο: Πρόοδος για σας είναι να ζουν οι εργαζόμενοι σαν σκλάβοι

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ» 
Διοίκηση ντροπής χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας το ΠΑΜΕ, που καλεί τους εργαζόμενους να την απομονώσουν και να δοκιμάσουν τη δική τους δύναμη. Το ΠΑΜΕ απαντάει με ανοιχτή επιστολή του στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, για την κινητοποίησή του κατά την επίσκεψη του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου…

Η ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εργατικών σωματείων, τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της Μεσσηνίας και την υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα αντίστοιχα. Η ανοιχτή επιστολή έχει εξής:  
«Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με όσους ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, χέρι – χέρι με την ΕΕ, για λογαριασμό των αναγκών του κεφαλαίου, κλιμακώνουν την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γκρεμίζει συθέμελα την Κοινωνική Ασφάλιση. Ήρθε για να αποτελειώσει με γοργούς ρυθμούς τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις
Αυτή την ώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός !  Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έπρεπε να βρίσκονται σε θέση μάχης για την αποτροπή των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων και της διάλυσης του κοινωνικού-δημόσιου-καθολικού χαρακτήρα της ασφάλισης, θα έπρεπε να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση της αντεπίθεσης και την προετοιμασία σκληρών και μακρόχρονων κινητοποιήσεων.
Απεναντίας αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης.
Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του προέδρου του Ε.Κ. Καλαμάτας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διοίκησης με θέμα την απεργία της 12ης Νοέμβρη. Δηλώνει ότι «πρέπει να δείξουμε ανοχή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η λύση είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί…» στηρίζοντας ανοιχτά και ξεκάθαρα, ως στέλεχος της ΔΑΚΕ, την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι η ίδια διοίκηση, που μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσε επίσκεψη του υπουργού Εργασίας Κατρούγκαλου στο εργατικό κέντρο και συνάντηση με συνδικαλιστές για να «μας εξηγήσει την πολιτική του υπουργείου»!!!
Όπως είναι γνωστό, αυτή η επίσκεψη απαντήθηκε μαχητικά και αγωνιστικά από δεκάδες συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλους αγωνιστές. Απαντήσαμε στην προκλητική κοροϊδία που έστησαν από κοινού οι συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Έφεραν τον υπουργό την στιγμή που είναι σε εξέλιξη μια τεράστια επίθεση σε όλα όσα έχουν μείνει ακόμα όρθια από τα δικαιώματά μας. Τον υπουργό που με ταχύτητα ξεπουλάει στα κοράκια των  ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων της υγείας την κοινωνική ασφάλιση, που οδηγεί καθημερινά την εργατική οικογένεια σε χρεωκοπία και τους νέους εργαζόμενους σε μόνιμη ανεργία.
Έφεραν τον υπουργό  για να μας πείσουν  να παραδοθούμε. Με θράσος να μας ζητήσουν υπομονή, συναίνεση και  υποταγή.
Και αφού ο κ. υπουργός δεν είχε τι να πει, αποχώρησε μαζί με την συνοδεία του. Μάλιστα έκανε και δηλώσεις λέγοντας ότι δεν τον αφήσαμε να κάνει το «διάλογό του». Νομίζουν προφανώς ότι οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Υπάρχει μπόλικη και επώδυνη πείρα! Όταν ο λύκος προσκαλεί το πρόβατο σε διάλογο ετοιμάζει απλώς το γεύμα του!
Να θυμίσουμε σε όποιον κάνει πως δεν ξέρει, ότι οι "εθνικοί" και "κοινωνικοί" διάλογοι υπήρξαν το «κόλπο» για υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά και αντιασφαλιστικά μέτρα, το κατάλληλο μέσο κατευνασμού και χαλιναγώγησης των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Ο εθνικός-"κοινωνικός" διάλογος που υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είχε διαλυτικές επιπτώσεις για το κίνημα.
Συνάδελφε , Συναδέλφισσα, δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Και αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και στον τομέα της Ασφάλισης. Τις επιλογές εκείνες που θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, που ρίχνουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος βορά στα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, των επιχειρηματιών της Υγείας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν πρέπει κανένας να πέσει στη φάκα της κυβερνητικής προπαγάνδας και των συνδικαλιστικών της φερέφωνων. Κανείς να μην υποκύψει στην απάτη των διαλόγων, των δήθεν ισοδύναμων και αντισταθμιστικών μέτρων.
Συνάδελφε , Συναδέλφισσα, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση, η πλειοψηφία του ΕΚ δημοσίευσε,  μια καταγγελία αισχρή απέναντι στο ΠΑΜΕ. Μας κατηγόρησε ότι είμαστε μακριά από τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Ότι είμαστε «πυρήνας οπισθοδρόμησης».
Το αν είναι το ΠΑΜΕ μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων αυτό το απαντάνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η ίδια η ζωή.
Το αν όμως ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις, για να μην διαλυθεί το ασφαλιστικό, να προστατευτούν  οι άνεργοι και οι οικογένειές κ.α. είναι οπισθοδρόμηση, τότε τους χαρίζουμε την πρόοδο. Γιατί για αυτούς πρόοδος είναι οι εργαζόμενοι να γίνουν και να ζουν σαν σκλάβοι τον 21ο αιώνα. Τέτοια πρόοδο δεν την θέλουμε !
Συνάδελφε , Συναδέλφισσα, είναι η ώρα να βγουν συμπεράσματα. Τέτοιες διοικήσεις «ντροπής» δεν έχουν θέση στις οργανώσεις των εργαζομένων. Πρέπει να απομονωθούν και οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Χορτάσαμε από τέτοιες ηγεσίες, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα μεθοδεύουν οι εργαζόμενοι να σκύβουν το κεφάλι στους αφέντες.
Απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα μπορούμε και πρέπει να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη! Τη δύναμη της οργανωμένης μαζικής δράσης και της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα στοχεύει, όχι μόνο την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, αλλά και τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις διακρατικές του συμμαχίες (ΕΕ κ.λπ.).
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα αν συμφωνεί με όλα μαζί μας, να συμπορευτούμε και να δράσουμε από κοινού.
Στις 12 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα. Να στήσουμε Εργατικό - λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!
Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!
Ολοι μια γροθιά! Να συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Να συσπειρωθούμε όλοι με το ΠΑΜΕ, να χτίσουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού, όχι των λίγων!
Κάθε σωματείο να αναπτύξει δράση με Γενικές Συνελεύσεις, συζητήσεις, ομιλίες, περιοδείες με σκοπό να έχει επιτυχία η απεργία. Κάθε σωματείο να συγκροτήσει απεργιακές επιτροπές και ομάδες περιφρούρησης της απεργίας.
Όλα τα εργατικά σωματεία να οργανώσουμε την απεργία κόντρα στην υπονόμευση, τον συμβιβασμό, την διάλυση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, των Εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Όλα τα σωματεία να διαδηλώσουμε μαζί με τον υπόλοιπο λαό στην μεγάλη συγκέντρωση των απεργών την Πέμπτη 10:30 πμ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου».