Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 07:45

Δεν θέλει ο δήμαρχος να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η επαναλειτουργία του τρένου!

«ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜE» 
Αρνείται ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επαναλειτουργία του τρένου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Αντωνόπουλου, ο δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου «για να τελειώνουμε», γιατί, όπως συνέχισε, όσο μένει στο Δημόσιο τόσο θα πληρώνονται αδρά κάποιοι υπάλληλοι χωρίς να το αξίζουν, φορτώνοντας ελλείμματα στις πλάτες των φορολογούμενων…

Ο επικεφαλής της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα του σιδηρόδρομου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή και τη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε ότι αν θέλουν μπορούν να φέρουν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει γιατί οι μειοψηφίες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τον αριθμό των υπογραφών που προβλέπει σχετικά ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος, δεδομένου ότι αρνείται να υπογράψει η παράταξη του Θόδωρου Μπρεδήμα.
Επιπλέον ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ασχολείται με το θέμα του σιδηρόδρομου από το 2008 και σχολίασε ότι το τρένο έπεσε έξω γιατί οι διοικήσεις, με συμμετοχή από όλο το κομματικό φάσμα, όπως τόνισε, διόριζαν κόσμο που τον έφερναν από τα χωριά τους, τους έβαζαν κλειδούχους και τους έδιναν κάτι απίθανους μισθούς, πιο μεγάλους και από τους μισθούς που έπαιρναν οι καθηγητές πανεπιστημίου. Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι το τρένο πηγαινοερχόταν στη Μεσσήνη με δύο ανθρώπους όλους κι όλους και το κόστος λειτουργίας φορτωνόταν στους φορολογούμενους. Τόνισε ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν κάτι που ανέφερε ότι μπορεί να γίνει με την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου.
Επίσης ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε για τις διοικήσεις του ΟΣΕ επειδή δεν παραχωρούν στο Δήμο το Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα, όπως συνέχισε, στο πιο εμβληματικό κτήριο της πόλης να κυματίζει μια κουρελιασμένη σημαία.
Στ.Μ.