Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 14:51

Δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά της Καλαμάτας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
Οι Γιατροί του Κόσμου έρχονται το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δωρεάν, σε παιδιά της Καλαμάτας, που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Οι Γιατροί του Κόσμου θα δέχονται τα παιδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας…

Όπως σημειώνουν οι Γιατροί του Κόσμου, «η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας από τις 09:00-14:00. Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:
-παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
-φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
-προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
-εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά».
Στην ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου σημειώνουν ότι «με την υποστήριξη της Vodafone, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.
H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, προσφέρει από το 2003 τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη. Έως σήμερα, περισσότερα από 58.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας».