Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 20:32

Πραύλειο στο δρόμο τη Δευτέρα για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου!

ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ 
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα μεταφερθεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο καινούργιο σχολικό κτήριο, από τα λυόμενα βαρέως τύπου στα οποία στεγάζεται από τους σεισμούς του 1986 και μετά. Ωστόσο, ο Δήμος έχει αποφασίσει να μην διακοπούν τα μαθήματα και για το λόγο αυτό ελήφθη μια απόφαση με ρίσκο για την ασφάλεια των μαθητών, να κλείσει δηλαδή τη Δευτέρα η οδός Χίου ώστε να λειτουργήσει σαν προαύλειο για τους μαθητές!...

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «ο προγραμματισμός είναι ο εξής: το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 του μήνα θα καθαρισθεί το νέο κτήριο, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεταφορά θρανίων και λοιπών επίπλων, παρουσία εκπαιδευτικών και τη Δευτέρα θα διενεργηθεί μερικός αποκλεισμός της οδού Χίου, προκειμένου το τμήμα που θα αποκλεισθεί να λειτουργήσει προσωρινά ως αύλειος χώρος του Σχολείου. Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το 8ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει στο νέο του κτήριο».
Σημειώνεται ότι η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων είχαν εισηγηθεί στο Δήμο να κλείσει το σχολείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταστέγαση.
Επίσης ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απέστειλε σήμερα ευχαριστήρια επιστολή προς την κυβέρνηση της Ολλανδίας, μέσω της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τα λυόμενα του 8ου Δημοτικού Σχολείου τα είχε δωρίσει η χώρα αυτή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986.
Γράφει ο δήμαρχος στην επιστολή του στον Πρέσβη Caspar Veldkamp: «Το Σεπτέμβριο του 1986 η πόλη μας, η Καλαμάτα, επλήγη από δύο σφoδρές σεισμικές δονήσεις με σημαντικότατες απώλειες στον οικιστικό ιστό και στις υποδομές της.
Αρωγός στην πόλη μας στάθηκε τις δύσκολες εκείνες ώρες, μεταξύ άλλων και η χώρα Σας, δωρίζοντας στην πόλη μας ένα σχολικό συγκρότημα βαρέως τύπου, στο οποίο στεγάζεται έκτοτε το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Σύντομα το εν λόγω Σχολείο θα μεταστεγασθεί σε παραπλεύρως ανεγερθέν διδακτήριο.
Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας αυτής, να εκφράσω για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της πόλης μας προς το Ολλανδικό κράτος, για την προσφορά του στην αποκατάστασή της. Το ίδιο θα πράξομε και επισήμως κατά την τελετή εγκαινίων του νέου διδακτηρίου».