Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 14:41

Λαϊκή Ενότητα: Ένας στους δύο θα χάσει το σπίτι του με τους πλειστηριασμούς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
Έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην Καλαμάτα, συγκεντρώθηκαν το πρωί μέλη της Λαϊκής Ενότητας και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξελίξεις σχετικά με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας όσον αφορά τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Με τη συμφωνία που έρχεται, τόνισε ο Θανάσης Πετράκος, ένας στους δύο θα χάσει το σπίτι του…

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με το νέο Κώδικα Δεοντολογίας που έθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος σε ισχύ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, από τις 2 Νοέμβρη, βάσει του οποίου διευκολύνονται τα μέγιστα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακόμη και της πρώτης κατοικίας», ανέφερε ο Θανάσης Πετράκος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση, στις συζητήσεις που κάνει με τους δανειστές, αυτό το οποίο ουσιαστικά διαπραγματεύεται είναι αν θα είναι 40 ή 80% των ανθρώπων που θα χάσουν τα σπίτια τους. Διότι με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στο τρίτο μνημόνιο, στις 14 Αυγούστου, είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος δανειοληπτών πρώτης κατοικίας, ακόμα και αυτών που έχουν ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη -αφού η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στη σταδιακή κατάργησή του- θα χάσουν το σπίτι τους. Είναι βέβαιο ότι οι περίφημες διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν τουλάχιστον ένας στους δύο να χάσει το σπίτι του. Πρόκειται για κοινωνικό όλεθρο και κοινωνική καταστροφή. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα ο Αλέξης ο Τσίπρας και η κυβέρνηση να διαπραγματεύονται να χάσει ο κόσμος τα σπίτια του, ο κόσμος ο οποίος έχει υποστεί μείωση του εισοδήματός του από τα δύο μνημόνια και το τρίο που ΄ήρθε τώρα».
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ακόμη ότι η Λαϊκή Ενότητα θα προχωρήσει και σε άλλες κινητοποιήσεις, ενώ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, «για να εκφραστεί η αντίθεση του κόσμου απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές του τρίτου μνημονίου».
Στ.Μ.