Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 21:21

Υπάλληλοι δεν εξυπηρετούσαν σωστά τον κόσμο στη Διεύθυνση Μεταφορών λόγω κακής νοοτροπίας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ 
Κάποιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, έθεσαν με σκοπιμότητα τους πολίτες και τους επαγγελματίες σε ταλαιπωρία και αγανάκτηση, υπαινίχθηκε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Τόνισε ότι παρακολουθεί στενά την λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων σε υπαλλήλους, ενώ τόνισε ότι με τα μέτρα που λήφθηκαν, από την αρχή της εβδομάδας το Τμήμα Αδειών εξυπηρετεί τον κόσμο αυθημερόν…

«Υπήρχαν για αρκετό χρονικό διάστημα παλινωδίες και δυσλειτουργίες στη Διεύθυνση Μεταφορών, ιδιαίτερα στο Τμήμα Αδειών», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου η Ελένη Αλειφέρη. Όπως συνέχισε, οι αιτίες ήταν «αντικειμενικοί λόγοι, δηλαδή η αιφνίδια αποχώρηση-συνταξιοδότηση υπαλλήλων και ένα γενικότερο θέμα που υπήρξε στο (ηλεκτρονικό) σύστημα του υπουργείου». Πρόσθεσε όμως και άλλη μια σοβαρή αιτία: «Έχω πεισθεί ότι μία από τις αιτίες για τις οποίες υπήρξε κακή εξυπηρέτηση των πολιτών και καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν η κακή κατανομή του έργου των υπαλλήλων εσωτερικά. Νομίζω ότι το να κλείνουμε τα μάτια στις περιπτώσεις που έχουμε κακές νοοτροπίες αντίληψης στη δημόσια διοίκηση δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Κακή αντιμετώπιση και κακή νοοτροπία αντιμετώπισης μιας δημόσιας διοίκησης, ενδεχομένως από αυτούς που ήδη υπηρετούν».
Όταν η αντιπεριφερειάρχης κλήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένη πρόσθεσε: «Τώρα το γιατί ο καθένας μπορεί να βλέπει διαφορετικά το ρόλο του, αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση. Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτό που προέχει είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεν μπορεί η μη εξυπηρέτηση του πολίτη να είναι όπλο στα χέρια κανενός. Και δεν είναι όπλο και αυτό είναι εμφανέστατο. Η Διεύθυνση μεταφορών είναι κάτι που παρακολουθώ πολύ στενά την πορεία της και θα υπάρξουν και άλλες διορθωτικές κινήσεις. Όμως δεν μπορεί η μη εξυπηρέτηση του πολίτη και το να θέσουμε τον πολίτη και τον επαγγελματία σε αγανάκτηση να είναι, κατά τη γνώμη μερικών, όπλο στα χέρια τους, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».
Ερωτηθείσα για το αν πρόκειται να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές σε όσους υπαλλήλους λειτουργούν με τη νοοτροπία την οποία ανέφερε, σχολίασε «αναλόγως αν προκύπτουν τυπικά θα γίνει και αυτό».
Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της λειτουργίας του Τμήματος Αδειών η κ. Αλειφέρη σημείωσε: «Σε συνεργασία με τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους και με ανακατανομή των ρόλων τους και του τρόπου λειτουργίας και με τη δική τους διάθεση να εργαστούν και υπερωριακά προκειμένου να αποφορτιστεί ο όγκος που είχε συσσωρευτεί, ήδη από τη Δευτέρα έχει επέλθει η κανονικότητα στο Τμήμα και εξυπηρετεί αυθημερόν».
Ειδικότερα σημείωσε ότι εξυπηρετούνται αυθημερόν όσοι προσέρχονται στην Υπηρεσία από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, δεδομένου ότι από αυτή την ώρα και μετά το Τμήμα κλείνει για το κοινό προκειμένου να επεξεργαστεί διάφορα αιτήματα και να διαχειριστεί τον όγκο εργασίας που αποστέλλεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα συνεχίσει η Υπηρεσία να είναι κλειστή για το κοινό, για λόγους εσωτερικής λειτουργίας και εξυπηρέτησης των διπλωμάτων, αν και σημείωσε ότι αιτήματα και δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά, όπως επίσης και επείγοντα ζητήματα θα προωθούνται.
Κλείνοντας η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας τόνισε ότι από τη Δευτέρα η Υπηρεσία θα δέχεται παράβολα κατάθεσης μέσω e-banking, ενώ για τη λειτουργία της Διεύθυνσης υπογράμμισε ότι «κριτήριο για εμάς είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και κανένας άλλος παράγον είτε υπηρεσιακός είτε προσωπικός σκοπιμοτήτων οιουδήποτε εντός και εκτός της Διεύθυνσης δεν μπορεί να επικρατήσει. Και γι’ αυτό άλλωστε πολύ γρήγορα η κατάσταση έχει εξισορροπηθεί».
Στ.Μ.