Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 14:57

«Περισπούδαστες αναλύσεις ότι ο κόσμος αυτοκτονεί και παθαίνει καρδιακά λόγω της κρίσης»…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ 
Ότι λαϊκίζουν όσοι προβαίνουν σε «περισπούδαστες αναλύσεις» για κόσμο που αυτοκτονεί ή παθαίνει καρδιακά επεισόδια εξαιτίας της κρίσης υποστήριξε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Άποψη που πρόσβαλε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, που ως καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει κάνει μελέτη, η οποία έχει τύχει αναγνώρισης και στο εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία στα χρόνια της κρίσης υπάρχει μεγάλη αύξηση των καρδιακών επεισοδίων σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση…

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι αυτές οι «περισπούδαστες» αναλύσεις γίνονταν επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκείνοι που τα έλεγαν αυτά δεν μιλούν πια ούτε για αυτοκτονίες ούτε για καρδιακά.
Ο Μανώλης Μάκαρης, παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού, τόνισε ότι «δυστυχώς όσο η κρίση συνεχίζεται τόσο αυξάνεται το ποσοστό των εμφραγμάτων και των αυτοκτονιών. Μακάρι να μην ήταν έτσι».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η αναφορά του δεν αφορούσε τον Μανώλη Μάκαρη.
Την αφορμή για να προχωρήσει ο δήμαρχος σε αυτή τη δήλωση έδωσε παρατήρηση που έκανε ο Μανώλης Μάκαρης ότι σε έργα του Δήμου δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα να σημειώνονται ατυχήματα και δυστυχήματα, όπως ο θανάσιμος τραυματισμός ηλικιωμένου ανθρώπου στην Παραλία. Ο δήμαρχος κάλεσε τον Μανώλη Μάκαρη και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να μην προβαίνουν σε τέτοιες αναφορές, τις οποίες χαρακτήρισε λαϊκιστικές, υποστηρίζοντας ότι τα ατυχήματα δεν είναι ευθύνη του Δήμου και ιδιαίτερα το τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε στην Παραλία. Πρόσθεσε ότι τέτοιες αναφορές μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο κατηγορούμενο στα δικαστήρια.
Στ.Μ.