Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:02

Δέκα έξι φορείς και η Μητρόπολη συλλέγουν βοήθεια για τους πρόσφυγες

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 
Στο Εργατικό Κέντρο, στο ίδρυμα της Μητρόπολης στα Γιαννιτσάνικα και στον Εμπορικό Σύλλογο θα παραδίδεται η βοήθεια για τους πρόσφυγες, την οποία ξεκινούν να συλλέγουν από αύριο, 1η Δεκέμβρη, 16 τοπικοί φορείς και η Μητρόπολη της Μεσσηνίας. Οι φορείς αυτοί έχουν δημιουργήσει την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, «η τραγική κατάσταση και οι πραγματικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, λόγω της συνεχούς και αυξανόμενης ροής προσφύγων πολέμου, έχουν αγγίξει τους περισσότερους από εμάς. Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε να συμμετέχετε στην συγκέντρωση υλικών ώστε να τους ανακουφίσουμε. Ο Ελληνικός λαός, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δείχνει αυτόν τον καιρό, ένα απίστευτο μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες" ενημερώνει τους κατοίκους της Μεσσηνίας πως από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, θα δέχεται τα είδη, που ο καθένας έχει την δυνατότητα να προσφέρει για την ανακούφιση των προσφύγων στα Ελληνικά νησιά.
Το κεντρικό σημείο συλλογής ειδών, θα βρίσκεται στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Πράγματα, επίσης θα συλλέγονται σε αίθουσα στο Άσυλο Ανιάτων Καλαμάτας, που μας παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Τρίτο σημείο συλλογής, είναι τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, στην οδό Γεωργούλη 8, στον 4ο όροφο.
Η λίστα ειδών συλλογής για τους πρόσφυγες:
Άμεσης ανάγκης: Υπνόσακοι, σακίδια πλάτης, σκηνές, ομπρέλες, υποστρώματα, πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια. Εδώ να τονίσουμε ότι τα είδη, μπορεί να είναι χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση και καθαρά.
Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες: Αδιάβροχα, μπουφάν, παλτά, ζακέτες, φούτερ, φόρμες, πουλόβερ, φορέματα κλειστά χειμερινά, κασκώλ, σκουφάκια, γάντια (μεγάλη ανάγκη, ειδικά για παιδιά), κάλτσες, εσώρουχα (έστω χρησιμοποιημένα, αλλά καθαρά).
Παπούτσια: Μεγάλη ανάγκη σε παπούτσια για παιδιά και ενήλικες. Προσοχή, να είναι αθλητικά ή άλλα κατάλληλα για περπάτημα.
Είδη υγιεινής: Πάνες για μωρά, σερβιέτες, υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.
Τρόφιμα: Παξιμάδια, φρυγανιές, κουλούρια, λαλάγγια, κράκερς, ξηρά σύκα, σταφίδες.
Την "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες" στηρίζουν οι φορείς:
Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας , το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" , το Σώμα Ελληνικού Οδηγησμού, η Α' ΕΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Φροντιστών Μεσσηνίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, η χορωδία "ΑΡΜΟΝΙΑ", ο ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας, ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, η μεταφορική Καλλιντέρης, η Γενική Ταχυδρομική, η "ΓΑΙΑ" Μάνης .
Καθημερινά, βρισκόμαστε  σε επαφή και με άλλες συλλογικότητες που θα πλαισιώσουν την προσπάθειά μας και θα υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση».