Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 14:38

Απεργιακή κινητοποίηση ΠΑΜΕ: Καμία συναίνεση – ξεσηκωμός

Απεργιακή κινητοποίηση ΠΑΜΕ: Καμία συναίνεση – ξεσηκωμός

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εργάτες, αγρότες, νεολαίοι, φοιτητές, συνταξιούχοι πλαισίωσαν και σήμερα την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, η οποία δεν εξαντλήθηκε σε μια απεργιακή συγκέντρωση και πορεία αλλά περιελάβανε και την περιφρούρηση της απεργίας σε χώρους δουλειάς, πολυκαταστήματα της Καλαμάτας…

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την απεργιακή του συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη και οι ομιλητές υπογράμμισαν την ανάγκη για ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία ώστε να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης σε συνεργασία με το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φοιτητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γεράσιμο Νικολόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι η θέση των αγροτών είναι δίπλα στα ταξικά σωματεία, όπως και το αντίστροφο. Τόνισε ότι οι αγρότες στηρίζουν τον αγώνα των εργατών και ζήτησε τη στήριξη και των αγροτών στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Ακολούθησε ομιλία από τον Γιάννη Λαγογιάννη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν θα έχει τέλος, καθώς αποσκοπεί στη διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Τόνισε ότι δύο είναι οι δρόμοι που έχουν να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, είτε ο δρόμος της ταξικής πάλης είτε ο καπιταλιστικός δρόμος,  ενδιάμεσος επέμεινε ότι δεν υπάρχει.

Γιάννης Λαγογιάννης από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα

Αναφέρθηκε επίσης στο δράμα των προσφύγων, σημειώνοντας ότι άνθρωποι θαλασσοπνίγονται για τα συμφέροντα των καπιταλιστικών ομίλων και των μονοπωλίων. 
Ακολούθησε η απεργιακή πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.
Στ.Μ.

 

Γεράσιμος Νικολόπουλος, από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης