Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 21:19

Φεύγει το 2015 και ακόμη στα Μουσικά Σχολεία δεν υπάρχουν καθηγητές

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 
Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, για τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές μουσικής, παρ’ ότι έχουν περάσει μήνες από την έναρξη των μαθημάτων. Την ίδια ώρα ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στην Κυπαρισσία γονείς διαμαρτύρονται απολύτως δικαιολογημένα, γιατί δεν καλύπτεται η μεταφορά των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας!...

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους γονείς από την Κυπαρισσία, οι Κωνσταντίνος Κτενάς και Νικίτα Αλεξανδρίνα καταγγέλλουν ότι δεν εγκρίνεται η μεταφορά των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας, ενώ πέρσι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα όπως επίσης τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει σε άλλους νομούς της χώρας.
Η καταγγελία, που εκτός των άλλων απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας, στον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας έχει ως εξής: «Είμαστε αγανακτισμένοι γονείς τριών μαθητών από την Κυπαρισσία που βρίσκονται σε «ομηρία». Το σχολικό έτος 2014-2015 κλήθηκαν να δώσουν εξετάσεις για να φοιτήσουν στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Αφού φοίτησαν κανονικά την περυσινή χρονιά χωρίς προβλήματα και με εγκεκριμένη την μεταφορά τους, φέτος εγγράφηκαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όμως δυστυχώς άργησε πολύ να εγκριθεί η μεταφορά τους. Όταν αισίως εγκρίθηκε το Νοέμβριο, τότε μετά από 3 ημέρες διεκόπη η μεταφορά τους στο σχολείο γιατί μας είπαν πως ερμήνευσαν λάθος το νόμο και ότι δεν γίνονται μεταφορές άνω των 20 χιλιομέτρων. Που είναι η ΙΣΟΝΟΜΙΑ; Τα παιδιά μας δεν δικαιούνται ίσης μεταχείρισης με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας; Γνωρίζουμε ότι σε διπλανό νομό (Κόρινθος) οι μεταφορές εκτελούνται κανονικά. Ξεχάσατε ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι ΕΙΔΙΚΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; Ζητούμε άμεση λύση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».