Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 15:59

Ποσό 9.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος Καλαμάτας για φωτογραφίες της περιοχής

Ποσό 9.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος Καλαμάτας για φωτογραφίες της περιοχής

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 
Με ποιον τρόπο θα επιλεγεί ο φωτογράφος στον οποίο θα ανατεθεί να φωτογραφήσει την Καλαμάτα και περιοχές του Δήμου, ήταν η ερώτηση που έκανε η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Με διαγωνιστική διαδικασία, απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Παναγιώτα Ντίντα, χωρίς διαγωνισμό, έσπευσε αμέσως μετά να σημειώσει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός δεν εξασφαλίζει ότι θα επιλεγεί ο καλύτερος…

Στον προγραμματισμό δράσεων τουριστικής προβολής για το 2016, που εγκρίθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περιλαμβάνεται και η δημιουργία τράπεζας φωτογραφιών, με επαγγελματικές φωτογραφίες. Το κόστος της δράσης αυτής έχει εκτιμηθεί ότι θα ανέλθει στα 9.000 ευρώ.
Όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ρώτησε με ποια διαδικασία θα επιλεγεί ο φωτογράφος πρώτα η Παναγιώτα Ντίνα είπε ότι θα επιλεγεί με διαγωνιστική διαδικασία, ακολούθως όμως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι «δεν θα γίνει με διαγωνισμό, θα γίνει με νόμιμο τρόπο, γιατί με διαγωνισμό έγινε το φυλλάδιο για τον Ταΰγετο και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Θα γίνεται η επιλογή του καλύτερου και θα αναλαμβάνουμε και το κόστος, γιατί με διαγωνισμό προσπαθήσαμε να πάμε για την κρουαζιέρα και φτάνουμε σε αδιέξοδα. Είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται με διαγωνισμούς. Πρέπει να επιλέγεις τον καλύτερο απ’ την αγορά. Μιλάμε για καλλιτέχνες. Και ο Δήμος πρέπει να επιλέγει τον καλύτερο και να πληρώνει και το κόστος. Ας πούμε ο καλύτερος στο χώρο των εκδόσεων είναι ο EXPLORER,ο καλύτερος, είναι πιστοποιημένος, διότι έχουμε προβλήματα. Φτάσαμε με τον Οδηγό του Ταϋγέτου να βάνουν άλλους τίτλους σε άλλο χωριό οι Υπηρεσίες μας, κοιτάξτε, μιλάμε για άτομα με σύνθετες ικανότητες. Δεν μπορεί να καλυφθεί από πλευράς Υπηρεσιών. Σας το λέω ευθέως. Παιδευόμαστε πάνω από ένα χρόνο για το φυλλάδιο για την κρουαζιέρα. Έχει συγκεντρωθεί άπειρο υλικό. Ποιο θα είναι αυτό το ταλέντο το οποίο θα γνωρίσει, θα μπορέσει να τοποθετήσει φωτογραφίες, να επιλέξει φωτογραφίες, να επιλέξει τα κείμενα, τις λεζάντες, τα χρώματα; Ποιος θα το κάνει αυτό; Ο υπάλληλος καριέρας; Έτσι ερασιτεχνικά; Πρέπει να πηγαίνουμε πάντα στον καλύτερο. Βεβαίως στα πλαίσια της νομιμότητος. Πάντοτε. Όχι έξω απ’ τη νομιμότητα, αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται με διαγωνιστικές διαδικασίες. Δεν είναι σωλήνες διαχείρισης ομβρίων, ούτε ένα κτήριο. Έχουν και την καλλιτεχνική τους διάσταση. Και η καλλιτεχνική διάσταση έχει τις δικές της απαιτήσεις. Γι’ αυτό το λόγο. Μην νομίζετε ότι θα πάμε να βγάλουμε ένα φυλλάδιο και θα πάμε να βρούμε το φίλο μας και να του πούμε «πάρ’ το φυλλάδιο» ή ένα βιντεάκι και πήγαινε στο φίλο σου στη γωνία που θα σου δώσει, ξέρω εγώ, ένα πεντακοσάρικο. Τα κάναμε και αυτά και τα είδαμε τα αποτελέσματα».
Στ.Μ.