Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 18:26

Απεργία για το ασφαλιστικό, ζητάει το ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

«ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ» 
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση μπαίνει στην τελική ευθεία από την κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία και υπογραμμίζει ότι το Εργατικό Κέντρο, στη συνεδρίαση της διοίκησης του την Παρασκευή, πρέπει να συζητήσει για το νομοσχέδιο και να αποφασίσει απεργία…

«Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος, για εμάς είναι η ζωή μας», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του που συνεχίζεται ως εξής: «Καλούμε την Διοίκηση του ΕΚ Καλαμάτας, στην τυπική συνεδρίαση πού έχει οριστεί για την Παρασκευή, να συζητηθεί το νέο ασφαλιστικό και να ληφθεί απόφαση για απεργιακή αγωνιστική κινητοποίηση.
Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία από την κυβέρνηση. Το προετοιμαζόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.
Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση μειώνει κι άλλο τις ήδη πενιχρές συντάξεις, αναπροσαρμόζει προς το χειρότερο τον υπολογισμό των συντάξεων και γενικά έρχεται να περικόψει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτείται να απαντήσει αγωνιστικά. Ήδη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση.
Γι’ αυτό καλούμε την Διοίκηση του ΕΚ και τα Σωματεία, να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν απόφαση για απεργιακή αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή».