Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 19:44

Στην κάλπη για τους νέους διευθυντές α/βαθμιας και β/βαθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Στην κάλπη για τους νέους διευθυντές α/βαθμιας και β/βαθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 
Τέσσερις εκπαιδευτικοί της α/βαθμιας εκπαίδευσης και εφτά της β/βαθμιας, ζητούν τη ψήφο των συναδέλφων τους αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να διεκδικήσουν αντίστοιχα τις θέσεις των νέων διευθυντών ή διευθυντριών της α/βαθμιας και της β/βαθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η ψηφοφορία για την α/βαθμια εκπαίδευση θα γίνει στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και για τη β/βαθμια στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας…

Οι υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή ή της διευθύντριας β/βαθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει από τη μέχρι τώρα διαδικασία (αξιολόγηση διαφόρων κριτηρίων) είναι: Χριστόδουλος Στυλιανίδης 19,75. Ελένη Θεοδωρακάκου 19. Ιωάννης Πλατάρος 18,25. Γεώργιος Σταματόπουλος 17,13. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος 14,75. Χαρά Κιουρή 13,13. Γεώργιος Χρονόπουλος 12,75.
Οι υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή ή της διευθύντριας α/βάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει από τη μέχρι τώρα διαδικασία είναι: Μαρία Καράμπελα 21,50 (έχει καταθέσει και δεύτερη προτίμηση για τη διεύθυνση της Κορινθίας). Αναστάσιος Αργυρόπουλος 21. Δημήτριος Οικονομόπουλος 20,50. Νικόλαος Κλάδης 14,25 (έχει την οργανική του θέση στην Ηλεία).
Σημειώνεται ότι, ιδίως για τη θέση του διευθυντή ή διευθύντριας α/βάθμιας εκπαίδευσης, όπου οι υποψήφιοι είναι λίγοι, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την αύξηση των μορίων κάθε υποψηφίου.
Για το νέο διευθυντή ή νέα διευθύντρια της α/βαθμιας εκπαίδευσης θα ψηφίσουν 99 εκπαιδευτικοί και αντίστοιχα για το νέο ή τη νέα διευθύντρια της β/βαθμιας θα ψηφίσουν 92 εκπαιδευτικοί. Πρόκειται για το 30% προϊσταμένων σχολικών μονάδων, που έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων αρχαιότητας κυρίως.
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις εννέα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.
Μετά τις εκλογές και ειδικότερα το διάστημα από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει και η συνέντευξη των υποψηφίων, ενώπιον του συμβουλίου επιλογής, στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.
Στ.Μ.