Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 18:47

Προς διαπλάτυνση ο δρόμος από "Φιλοξένια" έως "Φωτεινή"

Προς διαπλάτυνση ο δρόμος από "Φιλοξένια" έως "Φωτεινή"

ΚΑΙ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗΣ 
Δρομολογείται η διαπλάτυνση του δρόμου από το ξενοδοχείο «Φιλοξένια» μέχρι το ξενοδοχείο «Φωτεινή», στη Βέργα. Για τη διαπλάτυνση θα καταληφθούν λωρίδες γης που έχουν απαλλοτριωθεί από το 1968, τις οποίες όμως δεν έχει καταλάβει το Ελληνικό Δημόσιο. Με τη διαπλάτυνση αυτή θα εξασφαλιστεί και ο απαιτούμενος χώρος νοτιοδυτικά του «Φωτεινή» για να κατασκευαστεί κόμβος στη συμβολή του δρόμου που έρχεται από την Παραλία με την οδό Μάνης…

Αύριο, Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, θα τοποθετηθούν πάσσαλοι στις απαλλοτριωμένες λωρίδες και αργότερα θα γίνει η διαπλάτυνση. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας συνέλεξε δεκατρείς (13) υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών προκειμένου να υλοποιήσει τη συντελεσθείσα απαλλοτρίωση (1968)  στην περιοχή στην οδό Ναυαρίνου, από το "Filoxenia" μέχρι τον κόμβο στο «Φωτεινή», ώστε να γίνει διαπλάτυνση δρόμου και κατασκευή κυκλικού κόμβου.
Αύριο, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, συνεργείο τοπογραφικών αποτυπώσεων του Δήμου θα πραγματοποιήσει πασσάλωση για την οριοθέτηση επί εδάφους της απαλλοτριωμένης περιοχής, ώστε να απελευθερωθεί η καταπατημένη περιοχή.
Πρέπει να επισημανθεί ότι το έργο αυτό είναι αναγκαίο λόγω της κατάληξης του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο Γιαννιτσανίκων (κτήμα Καρέλια), με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του συγκεκριμένου δρόμου.
Σημειώνεται, επίσης ότι η απαλλοτρίωση έχει γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά ο Δήμος ζήτησε από την κτηματική υπηρεσία να είναι ο επισπεύδων για την απόκτηση του απαλλοτριωθέντος, εδώ και δεκαετίες, χώρου, λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων».