Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 09:16

"Πόρτα" στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τα περιστατικά που δεν είναι επείγοντα…

"Πόρτα" στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τα περιστατικά που δεν είναι επείγοντα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Γ.ΜΠΕΖΟΥ
Διαλογή θα ξεκινήσει να γίνεται από το αμέσως προσεχώς διάστημα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας ώστε όσοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πραγματικά επείγον περιστατικό να αποθαρρύνονται και να μην απασχολούν αυτό το τόσο σημαντικό Τμήμα για την παροχή άμεσων υπηρεσιών προστασίας της υγείας…

Είναι διαπιστωμένο ότι το 60 με 70% των ατόμων που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων, όχι μόνο του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλά όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, δεν αντιμετωπίζουν επείγοντα προβλήματα αλλά θέματα που μπορούν ελεγχθούν από τα τακτικά ιατρεία, τόνισε σχετικά ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του 2015 και το πλάνο δράσης του 2016.
Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, άμεσα θα εφαρμοστεί διαλογή ώστε τα μη επείγοντα περιστατικά να μην απασχολούν το Τμήμα Επειγόντων, το οποίο διαβεβαίωσε ότι ξεκινάει να λειτουργεί κάτω από νέο μοντέλο, με ουσιαστική αναβάθμιση και με αυξημένο προσωπικό.
Ο λόγος που αυτό γίνεται τώρα, πρόσθεσε ο κ. Μπέζος, είναι επειδή τώρα απελευθερώθηκε ο χώρος των Επειγόντων που είχε διατεθεί για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε στο ανατολικό κέντρο της Καλαμάτας, σε οικίσκους που παραχώρησαν ο Δήμος και ο δήμαρχος, τους οποίους ο διοικητής ευχαρίστησε θερμά γι’ αυτό.
Ο κ. Μπέζος ζήτησε πάντως τη συστράτευση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και άλλου προσωπικού, ώστε να επιτύχει το νέο μοντέλο λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων, που κύριο σκοπό έχει την ταχύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών που προσέρχονται.
Τέλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το Τμήμα Επειγόντων ανεξάρτητη μονάδα του Νοσοκομείου, αν και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό πρέπει να συμβεί σε βάθος χρόνου και εφόσον εκπληρωθούν οι σχετικές προϋποθέσεις.
Στ.Μ.