Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 21:07

Σε ξεσηκωμό για το ασφαλιστικό κάλεσε το ΠΑΜΕ

Σε ξεσηκωμό για το ασφαλιστικό κάλεσε το ΠΑΜΕ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε το δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», φώναξε το βράδυ ο κόσμος που πλαισίωσε τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Το ΠΑΜΕ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και τις εξορμήσεις του ενόψει της πανεργατικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη…

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μάρτη, όπου μίλησαν για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κώστας Πετρόπουλος. Ο πρώτος υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό μας αφορά όλους και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» από την προσπάθεια διαίρεσης και διάσπασης που γίνεται ότι δήθεν είναι άλλα τα συμφέροντα των επιστημόνων που διαμαρτύρονται, άλλα των αγροτών, άλλα των εργατών. Ο δεύτερος υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι η πρότασή της δεν θίγει εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και πως η αλήθεια είναι ότι επιβάλλονται τεράστιες επιβαρύνσεις ενώ, αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο απαλλάσσεται και πάλι σε μια προσπάθεια να υποστηριχθεί η κερδοφορία του.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με προορισμό την κεντρική πλατεία. Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση και πάλη» κ.ά.
Στ.Μ.