Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 12:41

Για οικουμενική κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης από την Καλαμάτα

Για οικουμενική κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης από την Καλαμάτα

ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
Την αισιοδοξία του ότι η πρότασή του, για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ώστε να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα, θα υλοποιηθεί, με τη συνδρομή και των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και Νησιώτης στην καταγωγή, Βασίλης Λεβέντης, κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο Βασίλης Λεβέντης σήμερα θα επισκεφθεί ακόμη το Επιμελητήριο, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, ενώ αύριο θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υποδέχθηκε με θέρμη και συνεργάτες του τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, στον οποίο προσέφερε και πολλά δώρα, τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας, την προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές, βιβλία για το Δήμο και την περιοχή και τοπικά αγροτικά προϊόντα.
Μετά τη ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Νίκας ανέφερε ότι ανέλυσε με τους συνεργάτες του στον κ. Λεβέντη «τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις ελπίδες του Δήμου και του ζητήσαμε τη συμπαράστασή του στον αγώνα της πόλης και του Δήμου να περάσει σε μια καλύτερη εποχή, να επιλύσει προβλήματα και να πορευτεί στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μας άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερα τον ευχαριστώ ότι είδε τα αιτήματά μας δίκαια, λογικά και ότι θα έχουμε τη συμπαράστασή του».
Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι προφανές το ενδιαφέρον μου αφού είμαι ντόπιος και έχω γεννηθεί στη Μεσσήνη. Δεν θα πω ότι εγώ θα λύσω τα προβλήματα, είναι υπερβολή, αλλά στο μέτρο των ταπεινών μου δυνάμεων, επειδή ενδιαφέρομαι για την αποκέντρωση -είμαι κατά της αστυφιλίας- υπόσχομαι ότι θα κάνω το παν τουλάχιστον τα τρία μεγάλα ζητήματα που μου ανέφερε ο κ. δήμαρχος, το φυσικό αέριο, ο δρόμος προς το Ριζόμυλο και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, να τα προωθήσουμε οπωσδήποτε. Θα εξαντλήσω όλη την πίεσή μου προς τη σημερινή κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα, να γίνουν, γιατί είναι δίκαια και επιβεβλημένα και θα αλλάξουν λίγο τη μοίρα της περιοχής. Η μοίρα της περιοχής θα αλλάξει από την εργατικότητα και προοδευτικότητα των πολιτών της. Και δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία ότι οι πολίτες της Καλαμάτας είναι οι άριστοι και οι καλύτεροι».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανάμεσα στους Μεσσήνιους συνεργάτες του, υποψήφιους βουλευτές και συνεργάτες της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, Γιώργο Φωτόπουλο και Γιάννη Καλοερόπουλο (αριστερά και δεξιά)
Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης για την κατάσταση στη χώρα δήλωσε ότι ανησυχεί διότι «προστέθηκε και το προσφυγικό στην οικονομική κρίση. Και στο προσφυγικό γίνανε λάθη, χάσαμε χρόνο και τώρα απειλούμεθα με έξοδο, αποβολή από το Σένγκεν». Επανέλαβε δε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση σημειώνοντας: «Ζητώ οικουμενική διότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν έρχονται εδώ επενδυτές λόγω αστάθειας, λόγω κυβερνήσεων ετοιμόρροπων. Εάν υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν κινδυνεύει από τρεις ή από πέντε (βουλευτές) και είναι ευρύτερου κοινοβουλευτικού πέλματος θα δοθεί η εικόνα η επιβαλλόμενη της πολιτικής σταθερότητας, που θα φέρει και τις επενδύσεις. Γιατί μέχρι τώρα αναδιανέμουμε τη μιζέρια και ξεχνάμε το πιο ουσιώδες, ότι αν δεν έρθει ανάπτυξη και προστιθέμενα έσοδα η χώρα μας δεν θα βγει από την κρίση. Η αγωνία αυτή με έκανε πρώτος να προτείνω την οικουμενική. Στην αρχή ο Τσίπρας νόμιζε ότι ήθελα να τον διώξω, μετά ο Μητσοτάκης νομίζει τώρα ότι αν συμβάλει στην οικουμενική χάνει τα όνειρά του για αυτοδυναμίες και πρωθυπουργίες. Όμως και οι Ευρωπαϊοι πιέζουν και το Μητσοτάκη, του λένε να ψηφίσει το ασφαλιστικό. Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα που θα πάει ο Μητσοτάκης θα συναντήσει μεγάλες πιέσεις. Θα του πούνε γιατί μέχρι το Σεπτέμβριο ψηφίζατε και τώρα αρνείστε. Πιστεύω λοιπόν λίγο οι ξένοι και λίγο η εμπεδούμενη πίστη ότι η ισχύς εν τη ενώσει να φέρει την πρότασή μου τις επόμενες εβδομάδες σε πραγματοποίηση».
Στ.Μ.