Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 13:33

Απεργούν και οι φυσικοθεραπευτές Μεσσηνίας - Λακωνίας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Έναρξη κινητοποιήσεων και αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ενώ για την Τετάρτη έχει εξαγγείλει απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και στις έδρες των Π.Τ. σε όλη την Ελλάδα. Οι φυσικοθεραπευτές της Μεσσηνίας...

...καλούνται να συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο φυσικοθεραπευτήριο της προέδρου της Δ.Ε. του Π.Τ. Μεσσηνίας - Λακωνίας, Κέλλυς Βακκά, Θεμιστοκλέους 48. Από εκεί θα μεταβούν στην ΠΕ.ΔΙ. Μεσσηνίας του ΕΟΠΥΥ για παράσταση διαμαρτυρίας και παράδοση των αιτημάτων τους. Οι συνάδελφοί τους στη Λακωνία, θα συγκεντρωθούν την ίδια ώρα έξω από την ΠΕ.ΔΙ. Λακωνίας, Λυκούργου 104 - 106.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου: «Η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών αναβλήθηκε προσωρινά, μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όπου αποφασίστηκε εκ νέου συνάντηση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου για:
1. Την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων από τις δυο πλευρές για την ουσιαστική κατάργηση του clawback και των επιστροφών που στερούν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας
2. Τη σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο Φυσικοθεραπευτή να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του. Ο κλάδος παραμένει σε εγρήγορση, με την αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών να παραμένει ως βέβαιο ενδεχόμενο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις διαβουλεύσεις.
Έτσι οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο:
Κατάργηση των ληστρικών Νόμων του rebate & clawback
Ενίσχυση του κωδικού της φυσικοθεραπείας
Ενίσχυση των πόρων για την Υγεία Συλλογική σύμβαση χωρίς αποκλεισμούς
Κανονισμό παροχών σύμφωνα με τις προτάσεις του Π.Σ.Φ
Φτάνει πια η ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών για 6 μήνες το χρόνο από τους Φυσικοθεραπευτές 
Ό,τι παραπεμπτικό εκτελείται να αποζημιώνεται».