Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 19:34

Μικρή η συμμετοχή στην κινητοποίηση των καθηγητών για το ασφαλιστικό

Μικρή η συμμετοχή στην κινητοποίηση των καθηγητών για το ασφαλιστικό

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η κινητοποίηση των καθηγητών στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, Βασίλης Γεωργιόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και καθηγητές περιέγραψαν το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως «λαιμητόμο» και τόνισαν ότι ξεθεμελιώνει την κοινωνική ασφάλιση…

Η Α’ ΕΛΜΕ είχε σχεδιάσει την πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης, όμως η συμμετοχή ήταν τόσο μικρή ώστε έγινε απλά συζήτηση με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.
Ο Βασίλης Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουν να χαθεί. Σε ό,τι αφορά δε την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ τόνισε ότι γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά αυτοί που κυβέρνησαν και ζήτησε να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των  Ταμείων όπως έγινε και για τις τράπεζες.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη αναγνώρισε ότι οι δυσκολίες που περνούν οι εργαζόμενοι είναι πολύ μεγάλες και συμφώνησε ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα, αναφερόμενη μάλιστα και στο δικό της κλάδο, των δικηγόρων. Σχολίασε δε ότι το θέμα δεν λύνεται με το να μεταφέρεται το πρόβλημα από τη μια τάξη στην άλλη αλλά χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι για την κατάσταση των Ταμείων δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί αλλά «όλοι μας», τονίζοντας ότι στις διοικήσεις των ταμείων υπήρχαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων που δεν ανέδειξαν τα ζητήματα.
Σε ό,τι αφορά τη μικρή συμμετοχή των καθηγητών στην κινητοποίηση, παρότι μάλιστα είχε προκηρυχθεί και στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθούν να προσέλθουν, ο Βασίλης Γεωργιόπουλος αναγνώρισε ότι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι πράγματι ένα σοβαρό πρόβλημα για το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο κάνει προσπάθειες προκειμένου να το αντιμετωπίσει. Σχολίασε δε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η νοοτροπία της ανάθεσης η οποία διακρίνει πλέον πολλούς εργαζομένους, που περιμένουν από τους άλλους να κινητοποιηθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.
Στ.Μ.